27. februar 2020
Kirsten Kistensen og Ole Sørensen er blandt de initiativtagere, der ønsker at genoplive Sæbys lokale idrætsforening.Foto: Holger Vincents.
Kirsten Kistensen og Ole Sørensen er blandt de initiativtagere, der ønsker at genoplive Sæbys lokale idrætsforening.Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Traditionsrig idrætsforening genoplives

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Traditionsrig idrætsforening genoplives
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. januar 2020 kl. 05:23
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sæby: En af Danmarks ældste idrætsforeninger, grundlagt helt tilbage i 1866, forsøges nu genoplivet i den nordlige del af Lejre Kommune.

Her er en gruppe lokale ildsjæle netop nu i gang med at sparke nyt liv i Sæby-Gershøj Gymnastik- og Idrætsforening, der har været inaktiv de seneste år.

- Vi ønsker at skabe et nyt fællesskab, hvor vi kan mødes og samtidig levere et lokalt idrætstilbud, for det mangler vi i lokalområdet. Samtidig er Lejre Kommune gået med i projektet 'Bevæg Dig for Livet', og det vil vi gerne bidrage til, fortæller Ole Sørensen, der er en del af en gruppe på seks lokale ildsjæle, der er i fuld gang med at puste nyt liv i den slumrende forening.

Det var under en af de hyppige fællesspisninger i Sæby Bylaugshus, at idéen om relanceringen af Sæby-Gershøj Gymnastik- og Idrætsforening opstod. Her tog Inga Steffensen, medlem af Sæby Bylaugs bestyrelse, ordet for at gøre opmærksom på historikken.

- Vi blev hurtigt enige om at danne en arbejdsgruppe og se på mulighederne for at genstarte foreningen, fortæller Ole Sørensen, der er 51 år, arbejder som konsulent og flyttede til Sæby fra Albertslund for godt et år siden.

Søndagstur i kalenderen
Gruppen har netop annonceret en gåtur efterfulgt af kaffe og kage søndag den 26. januar klokken 11 med start ved Sæby Bylaugshus.

Håbet er, at alle idéer kommer på bordet under søndagsturen - både når det handler om selve opbygningen af foreningen, såvel som hvilke aktiviteter der skal på programmet. Desuden er velkomne på søndagsturen - også borgere fra Biltris og Lyndby.

- Vi håber på at se hele paletten fra lokalområdet - lige fra unge til ældre og børnefamilierne og selvfølgelig også meget gerne nogle, som har lyst til at være med til at drive foreningen, lyder opfordringen fra Ole Sørensen.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk