27. maj 2020
Nu kan man selv bestemme, hvornår man vil have affaldet hentet i Holbæk kommune.
Nu kan man selv bestemme, hvornår man vil have affaldet hentet i Holbæk kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tølløse får ny affaldsordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tølløse får ny affaldsordning
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. september 2019 kl. 12:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Den nye affaldsordning i Holbæk Kommune er mere fleksibel for kunderne.

Hvis man ser noget, der blafrer på sin affaldsbeholder i uge 38 eller 39, så er det en lille hilsen fra Fors A/S. Budskabet er, at Fors A/S' kunder med den nye affaldsordning selv kan bestemme, om de ønsker tømning af det genanvendelige affald, hver 4. eller 8. uge.

Den nye affaldsordning åbner op for, at kunderne kan tilpasse tømmefrekvensen til deres eget behov. De kan nemlig fra 1. januar 2020 selv bestemme, om de vil have tømt glas/papir- og plast/metalbeholderne hver 4. eller hver 8. uge, hvor det i dag sker fast hver 6. uge.

"Vi har lyttet til kunderne, som har ytret ønsket om, at ordningen i højere grad kan tilpasses deres behov. Der er fx nogen, der gerne vil have, at plast kan blive tømt hyppigere, da de oplever, det fylder for meget til en 6. ugers frekvens. Er beholderen omvendt kun halv fyldt efter fire uger, så giver det ikke mening, at vi kører ud og tømmer. Hverken af hensyn til miljøet eller vores kunders penge", siger Annette Vangslev, Chef for Affald i Fors A/S.

Hvis kunderne ønsker hentning hver 8. uge, skal de inden den 20. oktober gå ind på fors.dk/ditvalg og vælge dette. Ønsker de hver 4. uge, skal de ikke foretage sig noget. Rest- og bioaffald bliver som udgangspunkt fortsat tømt hver 14. dag. Til gengæld er det muligt at tilkøbe en større beholder.

Den mere individuelle tilpassede løsning er blandt andet med til at erstatte vægtafregning, som har været anvendt siden 2010. Vægtafregningen fravælges i den nye ordning, da den i dag vil gøre ordningen unødvendigt dyr.

"I starten var det en god måde at motivere en ny vane, men i dag er det blevet almindelig praksis, som de fleste gør både hjemme og på genbrugspladsen. Det betyder, at ulemperne ved vægtafregningen er større end fordelene. Tiden er simpelthen løbet fra vægtafregning, som i dag vil gøre ordningen både mere besværlig, ufleksibel og hertil unødvendig dyr for kunderne," fortsætter Annette Vangslev.

Holbæk Kommune ligger i top, når det kommer til at sortere og genanvende. Det vigtigste er, at alle nu fortsætter den gode stil med at sortere, så man sammen kan udnytte ressourcerne og passe på vores fælles miljø.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk