7. marts 2021
Efter en del år hvor Tølløse Skole har hørt til under samlebetegnelsen Kildedamsskolen, skal den lokale folkeskole igen stå på egne ben. Foto: Holger Vincents.
Efter en del år hvor Tølløse Skole har hørt til under samlebetegnelsen Kildedamsskolen, skal den lokale folkeskole igen stå på egne ben. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tølløse Skole genopstår i egen ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tølløse Skole genopstår i egen ret
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. januar 2021 kl. 09:11

Holbæk Kommune: Alle partier i Kommunalbestyrelsen godkendte onsdag aften en ny struktur på skoleområdet i Holbæk Kommune.

arrow Læs også: Debat: Lokal forankring af folkeskolen

Fra næste skoleår, der begynder i august 2021, vil der således være 11 skoler i stedet for de nuværende fire og en bevarelse af alle skolematrikler.

Det betyder først og fremmest, at navnet Kildedamsskolen er fortid. I stedet genopstår Tølløse Skole.

Samtidig oprettes Ugerløse, Stestrup og St. Merløse Skole samt Vipperød og Ågerup Skole. De to sidstnævnte skoler får således henholdsvis tre og to afdelinger.

Løft til folkeskolen
Oprettelsen af de nye skoler her i avisens dækningsområde sker som led i et generelt politisk arbejde med at løfte folkeskolen i Holbæk Kommune. Ambitionen er at sætte fokus på elev- og forældreinddragelse, ligesom Kommunalbestyrelsen ønsker at styrke den lokale forankring.

- Folkeskolen har længe været kommunalbestyrelsens førsteprioritet, og vi har i de seneste tre budgetter afsat ekstra penge til skolerne. Men vi har også måttet erkende, at de nuværende fire skoler simpelthen var blevet for store og uoverskuelige. Jeg tror på en skole, hvor der bliver så kort som muligt mellem elever, forældre, medarbejdere og ledelse, og hvor alle i og omkring skolen virkelig føler, at den tilhører dem. En skole med plads til forskellighed og plads til selvbestemmelse. Derfor passer det nye frihedsforsøg rigtig godt sammen med den nye skolestruktur, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen i en pressemeddelelse oven på aftalen, som alle partier i Kommunalbestyrelsen er en del af.

Også hos Venstres medlem af Udvalget for Børn og Skole, Camilla Hove Lund, er der stor tilfredshed med, at en ny skolestruktur nu er vedtaget.

- I Venstre er vi glade for, at vi nu er på vej til at have lokale skoler, med lokal ledelse, lokal skolebestyrelse og dermed langt mere selvbestemmelse over egen skole i lokal området. Vi ser frem til, at vi nu forhåbentlig kan lade være med at tale så meget struktur og koncentrere os om kvaliteten i vores folkeskole, som gerne skal være med til at sikre trivsel og høj faglighed hos vores elever, siger hun.

Allerede i forbindelse med sidste efterårs budgetaftale enedes Holbæks politikere om, at det var tid til at ændre på kommunens folkeskoler. I den forbindelse afsatte Kommunalbestyrelsen ekstra 34,5 millioner til skolerne samtidig med at strukturændringen blev sendt i høring.

arrow Nu bliver de fire skoler til 11
21. januar 2021 kl. 11:02 Opdateret: kl. 11:02

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk