13. august 2020
Niels Skousen er en af landets mest markante sangskrivere og kulturpersonligheder. Fredag den 6. september kan den danske sanger og sangskriver opleves under Hvalsø Kulturnat.
Niels Skousen er en af landets mest markante sangskrivere og kulturpersonligheder. Fredag den 6. september kan den danske sanger og sangskriver opleves under Hvalsø Kulturnat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To store hovednavne på kulturnatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To store hovednavne på kulturnatten
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 01. september 2019 kl. 10:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Når Hvalsø kulturnat folder sig ud fredag den 6. september sker det blandt andet med to store musikalske navne, der begge har sat et markant præg på dansk musik.

Det ene er Niels Skousen, der til Hvalsø Kulturnat vil gå på scenen med sit band ved Hvalsø Kulturnat. Niels Skousen har siden 1970erne har været en toneangivende dansk kulturpersonlighed med en lang karriere i film- og musikbranchen,

I april i år udgav han albummet "Døgnet har 24 timer", og det er hans sjette studie-album siden hans comeback med "Dobbeltsyn" i 2002 og igennem albummets otte sange, når Niels Skousen omkring danskerne på "Danmark keder sig", den usvækkede kærlighed på "Kys mig" og slet og ret livet på "Det virkelige liv".

Selv siger Niels Skousen om albummet: "Trådene i dette album væver sig ind og ud mellem kærlighed og identitet. Hvor hører vi til og hvad skal vi finde os i. Vi er til i verden, mellem mennesker og menneskeskabte systemer. Det er her vores handlinger realiseres, og her vi skal realisere os selv. Ingen ved hvad morgendagen vil bringe, så vores dagligdag er fyldt op af erindring og håb. Vi har os selv og de andre, og det virkelige liv består af drømme og realiteter. Realiteter som kærlighed og nærhed for eksempel."

Reaktionerne fra et samlet anmelderkorps er ikke til at tage fejl af; "Døgnet har 24 timer" regnes for Niels Skousens bedste udgivelse i karrieren. Samme ros får Niels Skousen for sine koncerter, som omfatter materiale fra hele hans karriere.

Østkyst Hustlers
Nikolaj Peyk, Bossy Bo og Jazzy H begyndte deres samarbejde i 1993. Trioens første samarbejde var rap-radioføljetonen "Bo han hadede ikke julen", men det var for tæt på til DRs Børneradio. På dette tidspunkt havde trioen endnu ikke fundet på et band-navn. Det kom nærmest ved et tilfælde i 1995, da de indspillede deres næste rap-radioføjeton - en 78 minutter lang musikalsk roadmovie med arbejdstitlen "Østkyst Hustlers". Da den skulle udgives på cd, satte børneradioen et klistermærke på coveret med påskriften "Verdens Længste Rap". Cd'en blev et uventet stort hit.

I 1996 fulgte Østkyst Hustlers succesen op med albummet "Fuld af Løgn", som blev en af 90'ernes største kommercielle succeser. Albummet var fyldt med hits som blandt andet "Han får for lidt", som til dato er genrens mest populære evergreen. Op gennem 90'erne fortsatte Østkyst Hustlers med give koncerter på landets største scener. Østkyst Hustlers har vundet mange priser, herunder 9 Danish Music Awards. I dag er pladeproduktionen sat på pause, men på scenen er Østkyst Hustlers stadig et af landets mest energiske live-navne.

Læs mere på www.hvalsoekulturnat.dk og på Facebook.

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk