19. januar 2021
Katinka Louise Larsen og Anja Bøtker i deres café på Livsstil på Egholm Slot. Foto BM
gallery icon

Se billedserie

Katinka Louise Larsen og Anja Bøtker i deres café på Livsstil på Egholm Slot. Foto BM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To stærke kvinder gør iværksætterdrømme mulige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To stærke kvinder gør iværksætterdrømme mulige
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. oktober 2020 kl. 07:15
Af Birgitte Masson

De smalle, bugtede veje snor sig gennem landskabet på turen ud til Egholm Slot i det nord-vestslige hjørne af Hornsherred. På en diset efterårsmorgen, kan man let føle sig henført til Englands smukke landskab, hvor man tydeligt mærker historiens vingesus gennem de gamle byer og bløde bakker.

Historiens vingesus fornemmes også, så snart man triller bilen ind på de toppede brosten, under høje, gamle træer foran den gamle gartnerbolig til Egholm Slot.

Indenfor regerer Anja Bøtker og Katinka Louise Larsen. For fire år siden åbnede de Livsstil på Egholm Slot, et livsstilskoncept med mange butikker under samme tag. Her finder man antik, vintage, gamle, finurlige ting og sager, tøj, rideudstyr, brugskunst, blomster og en café blandt meget andet.

Gik godt i spænd

I dag folder 26 forretningsdrivende sig ud på 1500 kvadratmeter, fordi den gamle stenstald nogle få hundrede meter væk også er inddraget til livsstilskonceptet.

"Det er mere end otte år siden, jeg mødte Anja," fortæller Katinka.

"Jeg skulle købe noget rideudstyr hos hende til mine pigers ponyer. Der fandt jeg ud af, at Anja også havde en web shop ligesom jeg, og ret hurtigt gik vi godt i spænd."

Det blev startskuddet til et professionelt parløb, da de to kreative kvinder fandt ud af, at de kunne tage sammen på Livsstilsmesser med varerne fra deres respektive butikker nemlig Mustang International og Blandet Landhandel.

"Det fungerede rigtig godt. Vi er gode til at samarbejde," siger Katinka og smiler. Anja nikker samtykkende.

My FarmCharm

Vi har slået os ned rundt om bordet i en af stuerne i den gamle gartnerbolig. De to kvinder fortæller, at det er her, Christines shop ved navn My FarmCharm holder til. I et miks af nye sager og gamle vintagefund, holdt i hvid, brun og sart grønne farver, er det ikke svært, at føle sig godt tilpas. Prikken over i'et er, da Katinka kommer med en kop friskbrygget kaffe.

"Værsgo," siger hun, og stiller cafe latten på bordet.

"Vi fandt ud af, at ved at kombinere vintage og brugskunst med rideudstyr, så kunne vi ramme en bred kundegruppe, typisk bor hestefolket jo ude på landet," fortæller Anja, og tager tråden op igen.

Hun rejser sig, da klokken ude i caféen ringer. Det gør den mange gange i løbet af Lokalavisens besøg, flere kunder med hang til vintage og lopper har tilsyneladende bestemt sig for at lægge vejen forbi Egholm Slot denne søndag formiddag.

Katinka har meget på hjerte, og har ikke spor imod at tage over.

"Inden vi åbnede Livsstil på Egholm Slot, havde vi længe talt om, at det kunne være så fedt at åbne noget her. Så jeg ringede til Rikke (Falck, red.) og sagde, at hvis hun på et tidspunkt fik masser af plads ledigt, så var vi interesseret. Jeg har altid syntes, at det var sådan et skønt sted, og tilmed tæt på ridecentret. Jeg havde længe haft ideen til dette koncept netop her," fortæller Katinka og uddyber:

"Det er svært, at være en lille, selvstændig erhvervsdrivende. Jeg oplevede med min forretning, som lå hjemme hos mig selv, at jeg ikke var stor nok til, at det var interessant nok for kunderne at komme mere end en gang. Samtidig var jeg mega bundet, og havde sideløbende webshoppen, hvor jeg stod og pakkede varer til klokken tre om natten. Selvom min webshop var en succes, så var det så hårdt tjente penge, og det var jo ikke derfor, jeg ville være selvstændig. Så kunne det bedre svare sig, hvis jeg gik ind og blev jurist igen. I hvert fald med færre brugte timer på job."

Katinka opgav i sin tid en karriere som jurist i København, fordi hun ønskede at være til stede i sine fire pigers liv, mens de voksede op.

"Anja og jeg talte om, at vi kunne slå os sammen, for så kunne vi supplere hinanden. Og så behøvede vi ikke at være så bundet, som hvis man var alene."

Tydelige krav

I dag, fire år efter, kører Livsstil på Egholm Slot som en velsmurt maskine.

"De butiksdrivende, som er glade for at være her, og hvor det virkelig fungerer fint, vil gerne have mere plads. Der er aldrig tomme lokaler," svarer Katinka på spørgsmålet til, om de har folk på venteliste til at være med i forretningskonceptet.

Hun fortæller, at kravene for at komme i betragtning er simple men tydelige.

"Vi kræver, at der er propfyldt med varer, for det kan ses på salgstallene. Og så skal du være sød, for at kunne være her." Katinka smiler.

"Når vi fortæller folk det, bliver de ofte sådan lidt, 'jamen det synes jeg også, jeg er'. Men hvis du ikke er sød, kan vi ikke samarbejde med dig. Det er også os, som bestemmer. Det er vi nødt til. Jeg kan se det på Bornholm, hvor vi har sommerhus. Der har man en kunstnersammenslutning, og hver gang der skal ske noget, kører det i hegnet, fordi der ikke er en som tager styringen. Her har vi ikke noget problem med at være dem som tager styringen, det har vi meget nemt ved, og det falder os naturligt," siger Katinka og smiler stort.

Fået blod på tanden

Noget tyder på, at Anja og Katinka har fat i det rigtige. I dag kommer folk langvejs fra for at besøge de 26 små butikker.

"Vi har rigtig mange hollændere som kommer. Typisk har de læst om os i nogle blade, eller fundet os på Instagram. Vi har også tyskere, nordmænd, svenskere og finner, som kommer kun for at besøge os. Det er en kæmpe ære," siger Katinka.

Af samme grund har de to kvinder fået endnu mere blod på tanden. For i disse dage er de i dialog med nogle mulige samarbejdspartnere i Jylland, som gerne vil lave et tilsvarende koncept på den anden side af Storebælt.

"Vores koncept er genialt, synes vi, både set fra kundens synspunkt men sandelig også for de butiksdrivende. Vi kan tage nogle ind, som har lyst til at se, om det at have butik, er noget for dem, inden de siger deres faste job op," siger Katinka, som bliver suppleret af Anja:

"Her kan de prøve det af, om det at have en butik er noget. Samtidig har vi erfaringen, og kan hjælpe dem i gang med alt fra indretning af showroom til registrering af cvr-numre."

Vi rejser os, for nu skal der tages billeder. I disse omgivelser, hvor den ene lille butik efter den anden oser af blikfang og charme er det ikke svært, at finde illustration til, hvad Livsstil på Egholm Slot i virkeligheden går ud på.

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk