7. juni 2020
Østergaards centerråd og bestyrelse samlet på jubilæumsdagen.
gallery icon

Se billedserie

Østergaards centerråd og bestyrelse samlet på jubilæumsdagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To gange jubilæum på Østergaards aktivitetscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To gange jubilæum på Østergaards aktivitetscenter
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. oktober 2019 kl. 16:03
Af Tekst og foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lille Karleby: Op imod 150 mennesker deltog i festlighederne i torsdags, da Østergaard Aktivitetscenter i Ll. Karleby holdt to gange jubilæum. 20 år med Bruger- og støtteforeningen foruden aktivitetscenteets 40 års jubilæum.

Op imod 150 mennesker lagde vejen forbi og bænket til kaffebordene, hørte de borgmester Carsten Rasmussen åbningstale, hvori han flere gange nævnte de frivillige, deres engagement og årsagen til Østergaards succes.

"Der findes et sted", indledte borgmesteren og sådan begynder bogen om Lejre Kommune, Vores sted og når fortællingen om kommunen skal skrives, ja, så fortjener Østergaard sit helt eget kapitel".

"Jeg ved, at nogen af jer tænker: hvordan har jeg dog nogen sinde haft tid til at passe mit arbejde"? sagde han og henviste samtidig til den tætte sammenhæng mellem den store frivillige indsats i kommunen og den meget lave ensomhedsfølelse.

Carsten Rasmussen sluttede sin tale af med at ærgre sig over, at han ikke kunne blive, men da der skulle være budgetseminar og han nødigt ville være uden for indflydelse, måtte han afsted.

Støtterne
Bruger- og støtteforeningen har gennem 20 år hjulpet til, når der manglede ekstra ting til aktivitetscentret. Det være sig nyt billardbord, tidssvarende computere eller andre ting, der gør det endnu hyggeligere at komme på centret.

Historien om Østergaard
Østergaard Aktivitetscenter blev indviet den 3. oktober 1979, hvor cirka 500 m² var til rådighed for de 75 ældre, som brugte huset i løbet af ugen den gang..

I dag er centret på 1.100 m2 og omkring et par tusinde mennesker har sin ugentlig gang i huset for at deltage i et af de mange arrangementer. Og der er alt fra zumbahold til madlavning, nogle spiller kort, mens andre laver mad sammen. Men der er mere end det: spændende foredrag og også mulighed for bare at være, drikke kaffen og være en del af et fællesskab.

Østergaard er oprindelig navnet på en gård, der var opført på grunden, men den har også huset et pigehjem og heddet Hornsherred Lilleskole.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk