28. maj 2020
Tidligere Lejre-borgmester Evan Jensen kan i den kommende weekend fejre rund fødselsdag. Privatfoto.
Tidligere Lejre-borgmester Evan Jensen kan i den kommende weekend fejre rund fødselsdag. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidl. Lejre-borgmester Evan Jensen fylder 90 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidl. Lejre-borgmester Evan Jensen fylder 90 år
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. marts 2020 kl. 11:28
Af Robert Dumong
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Da jeg skrev den første LejreBog i 2010 fik jeg overtalt den meget pressesky Evan til at medvirke, og da vi snakkede om tingene foreslog jeg, at han tog mig med på nogle af de daglige gåture i Kommunen, som han er kendt for.

Siden har vi mødtes mindst én gang ugentligt, og sammen 'pløjet' alle kroge af Kommunen. De første år med fodture, men siden, da alderen begyndte at virke hæmmende, gennem bilture, som kan strække sig langt ud over kommunens grænser.

Nye toner
Overalt møder vi mennesker, som absolut må hilse på Evan, og jeg har aldrig hørt nogen negative ord i den forbindelse.

Undertiden er det som at have 'Kommunens nøgler' i Evans selskab. En gang havde vi forvirret os langt fra den planlagte rute, men kunne skyde os ind på, at det nærliggende skovbryn måtte være rette vej. Da vi gik ned ad den nærmeste grusvej mod skovbrynet, kom en arrigt fægtende dame imod os, og råbte at vi var på privat vej og meget uvelkomne.

Da hun kom nærmere, stoppede hendes raseri pludseligt, og hun betragtede Evan nærmere.

Tonen blev pludseligt venlig. - Men I to gamle kan godt passere, sagde hun så. Og efterfølgende gav hun en nøje beskrivelse af, hvordan vi ved at følge de næsten usynlige markskel igen kunne komme på den rette vej. Og med : God tur - vinkede hun, da vi traskede videre.

Det siges at alkohol og alder har svært ved at skjule de sande personlige karaktertræk. Alkohol som indikator kan udelukkes i tilfældet Evan, så tilbage er alderen.

Venlig og åben
Grundlæggende er det vel sådan, at hvis man livet igennem har været et venligt og åbent menneske uden forstillelse, så vil man stadigt være det også i en fremskreden alder. Modsat viser mange, der livet igennem har båret en maske for at camouflere et utiltalende sind, deres sande jeg når de bliver ældre.

Evan var gennem hele sin lange embedsperiode ærlig, uden skygge af korruption, liberal, uden fordomme og havde stor forståelse for sine medmennesker. Samme karaktertræk man findes hos pensionisten.

Han har en klar mening og taler aldrig grimt om nogen. Jeg ynder at fortælle om det 'groveste' jeg har hørt.

På en af vore ture gennem Bidstup Skovene mødte vi en anden vandringsmand, som spurgte om vej. Vi forklarede meget grundigt hvilke vej kan skulle gå, men senere da vi drak vor kaffe ved søen, udbrød Evan: Nu går han derovre - tåben...

Og vi kunne se vandringsmanden ved den modsatte søbred, så langt fra og i helt modsatte retning af det 'søgte' mål, han overhovedet kunne befinde sig.

'Tåben' - er den værste beskrivelse, jeg nogensinde har hørt fra Evan. Med de mange mennesker, der gennem årene har krydset hans vej, må det da siges at være en beskeden kritik.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk