23. juni 2021
Thea træner 3-5 gange ugentligt i sin FrameRunner.
gallery icon

Se billedserie

Thea træner 3-5 gange ugentligt i sin FrameRunner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Thea vandt sølv i Polen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thea vandt sølv i Polen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. juni 2021 kl. 11:20

Ejby: Thea Berggren Jørgensen fra Ejby løb sig til en sølvmedalje fredag aften 4. juni i para-disciplinen FrameRunning - det der tidligere hed RaceRunning - ved Para EM i byen Bydgoszcz i Polen.

Det var et meget stærkt felt af de bedste løbere fra Europa og guldmedaljen gik som ventet til englænderen Keyleigh Haggo, som også satte ny verdensrekord.

Thea var ovenud tilfreds med den opnåede tid 00.19,41 som er en flot forbedring fra den tidligere personlige bedste tid på 00.19,81 sat i august 2020. Hun har dyrket sporten FrameRunning siden 2009, og som kun 15-årig blev hun inviteret med på det danske bruttolandshold.

Thea har stort set været indehaver af samtlige junior-verdensrekorder indenfor FrameRunning i sin kategori, som er RR3. Løberne bliver klassificeret alt efter hvilken grad af handicap de har.

Ny disciplin i 2024
FrameRunning blev opfundet i 1991 af den nuværende landsholdschef Mansoor Siddiqi og iværksætter Connie Hansen som ejer det danske firma Byconniehansen, som blandt andet har produceret den særlige udgave af FrameRunneren som Thea løber på. Den hedder i øvrigt Stormwind - efter figuren i Harry Potter.

Kurs mod Kobe
Der er udsigt til, at disciplinen FrameRunning bliver en del af det para-olympiske program allerede i år 2024. Indtil da glæder Thea sig til at stævnerne kommer rigtigt i gang igen efter Covid-19 nedlukningen.

Hun skal nu træne op til udtagelsen til verdensmesterskaberne "World Para Athletics Championship" i Kobe, Japan i sensommeren 2022. Inden da er der planlagt stævne i Portugal til efteråret 2021 og i Dubai i foråret 2022, hvortil der også bliver knyttet en træningslejr.

Træner næsten dagligt
Thea er født med en stofskiftesygdom der giver hende udfordringer med balancen samt ufrivillige bevægelser i kroppen. FrameRunneren hjælper hende ved at støtte kroppen, når hun løber, men tag ikke fejl - det er stadig hårdt arbejde at få løbecyklen til at komme fremad.

Thea elsker den fysiske træning, der ligger bag hendes flotte rekord og hendes træningsplan står på løb 3-5 gange hver uge, hertil kommer reaktionstræning, styrketræning samt fysioterapi. Til daglig er Thea elev på Specialskolen Bramsnæsvig i Ejby.

I Holbæk er Thea blevet budt stort velkommen ved Fremad Holbæks intervaltræning om tirsdagen, og har snart løbet sammen med holdet igennem mange år.

Onsdag har RaceRunning Klub Holbæk løbetid på det nye stadion ved Holbæk Sportsby fra kl. 18-19 og skulle man have lyst til at prøve sporten af, er man altid velkommen til at kontakte Ole Berggren Jørgensen på tlf. 20293373 eller berggren@outlook.dk

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk