25. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teater og kystliv til skoleeleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater og kystliv til skoleeleverne
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. august 2020 kl. 07:02

Holbæk Kommune: Kulturrygsækken er et tilbud i Holbæk Kommune, som skal bidrage positivt til børn og unges dannelse gennem møder med kunst og kultur. Det sker gennem en række obligatoriske forløb for alle børn og unge i dagtilbud og skole.

Her får børn og unge mulighed for at opleve den kunst og kultur og det foreningsliv, som udfoldes i deres nærmiljø. Det giver dem mulighed for at lære noget på en anden måde, end hjemme på skolen eller i daginstitutionen.

Kystliv og teater
Indtil videre består Kulturrygsækken i Holbæk Kommune af to tilbud, nemlig et forløb for sjetteklasserne med masser af praktisk arbejde om kystlivet omkring Holbæk Fjord og et forløb for ottendeklasserne på Teatret Fair Play, bygget op om teaterforestillingen "Den første dråbe blod".

- Dét at lære noget sker jo hele tiden. Jo mere, vi kan variere de måder og de steder, hvor vores børn kan få lov at lære og opleve noget, des flere børn får noget godt med i bagagen, siger formand for Udvalget for Børn og Skole, Susanne Utoft (A), og fortsætter:

- Det giver så meget mening, at dét at gå i daginstitution eller i skole også hænger sammen med det, man kan lære og opleve, dér hvor man bor. Desuden er Kulturrygsækken et spændende tilbud til kommunens lærere og pædagoger, der får nogle nye måder at lære fra sig på - og så er det jo bare altid godt at komme ud af klasselokalet og opleve noget nyt sammen.

Fælles koordinering
Kulturrygsækken skal udvikles gennem de næste fire år, så alle børn i dagtilbud og skole får glæde af den. Kommunens kulturkoordinator udvikler kulturrygsækken sammen med kulturaktørerne i kommunen, så børn i alle aldre får oplevelser. Forløbet på Kystliv Holbæk er for eksempel for alle børn i sjetteklasse.

Kulturkoordinatorens rolle er bl.a. at koordinere samarbejdet mellem kulturaktørerne, dagtilbud og skole.

- Kulturrygsækken er en rigtig god måde for os som kommune at række ud til vores kulturinstitutioner og vores foreninger på. Holbæk Kommune har mange aktører, som virkelig har meget at byde på, når det handler om at børn og unge skal opleve og lære noget. Derfor er Kulturrygsækken en rigtig god ramme for et samarbejde, siger formand for Holbæk Kommunes Udvalg for Kultur- og Fritid, Ole Hansen (A).

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk