20. september 2021
Claus Markussen fra Dansk Tang har netop undervist medlemmerne af Seniorkajakture i Lejre om tangarter, bæredygtig høstning og brug i køkkenet. Foto: Seniorkajakture i Lejre.
Claus Markussen fra Dansk Tang har netop undervist medlemmerne af Seniorkajakture i Lejre om tangarter, bæredygtig høstning og brug i køkkenet. Foto: Seniorkajakture i Lejre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tang skal spises: Pensionerede vandhunde lander bevilling fra Friluftsrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tang skal spises: Pensionerede vandhunde lander bevilling fra Friluftsrådet
Opdateret 27. juli 2021 kl. 13:10
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 27. juli 2021 kl. 10:41

Lejre Kommune: Takket være 20.000 kr. fra Friluftsrådet tager en gruppe pensionister fra Seniorkajakture i Lejre nu hul på et såkaldt tangprojekt.

Projektet skal blandt andet give medlemmerne mulighed for at høste nye erfaringer om, hvordan man bruger tang i madlavningen. Der skal sættes en årlig tang dag i kalenderen, og sidst men ikke mindst søsættes et åbent 'tang event' for hele Lejre Kommune.

Det oplyser Seniorkajakture i Lejre i en pressemeddelelse.

Det vandglade foretagende består hovedsageligt af pensionister som elsker at padle og opleve naturen i og omkring lokalområdets fjorde. Kontingentet er beskedent, og klubbens økonomi er begrænset, lyder det.

- Derfor giver bevillingen os en fantastisk mulighed for at udvide vores nuværende aktiviteter og styrke det allerede gode sammenhold blandt medlemmerne, siger klubbens uddannelsesansvarlige, Carol Henriksen.

Medlemmer på tang-kursus
Første fase, uddannelse af foreningens medlemmer, fandt sted fornylig hos Dansk Tang i Nykøbing Sjælland. Her blev 16 af klubbens medlemmer undervist af virksomhedens direktør, Claus Markussen, i tangarter, bæredygtig høstning og brug af de forskellige tangtyper i madlavning.

- Det var en rigtig spændende dag vi havde i vandet. Vi lærte rigtig meget, og for mig der fisker, er det jo ligetil at tage lidt tang med hjem til salaten, lød anmeldelsen fra Johan Møller, der var blandt deltagerne på holdet.

I kølvandet på kurset har medlemmerne af Seniorkajakture i Lejre forsøgt sig med vandplanten hjemme i deres egne køkkener.

Brød og børnevenlige retter
Der er blandt andet blevet bagt flute med tang, kokkereret børnevenlige tangretter, mens andre har forsøgt sig med at sylte tang og sesamoliemarinerede gracilaria ("sushitang").

- Det var et rigtig fint arrangement, og jeg glæder mig til at fortsætte det, siger deltager Conny Behrendt.

Og selve fortsættelsen er faktisk allerede i gang. Et beløb til waders og et par vandkikkerter var også med i bevillingen fra Friluftsrådet, og kurset deltagerne undersøger nu de områder, klubben plejer at padle i i Nationalpark Skjoldungernes Land, for at blive klogere på de lokale tangarter.

Til foråret 2022 holdes klubbens første tangdag, hvor de der var med på kurset, underviser de andre i det de har lært om tangtyper og høstning, også med et indslag af smagsprøver på mad med tang. Når vi er fremme ved sommeren 2022, løber den større tangevent for hele Lejre Kommune af stablen.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk