25. oktober 2020
Kabler som disse bliver netop nu gravet ned i Lejre by for at sikre hurtigere internet. Det er dog langt fra alle husstande, der får tilbuddet om at blive koblet på den hurtige forbindelse. Foto: Colourbox.
Kabler som disse bliver netop nu gravet ned i Lejre by for at sikre hurtigere internet. Det er dog langt fra alle husstande, der får tilbuddet om at blive koblet på den hurtige forbindelse. Foto: Colourbox.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TDC udløser vrede: Urimeligt at man ikke graver op til de sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TDC udløser vrede: Urimeligt at man ikke graver op til de sidste
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. september 2020 kl. 05:38
Af Holger Vincents

Lejre: Det er med løftet om mere båndbredde og langt højere hastigheder, at TDC netop nu graver fibernet ned til hundredevis af husstande i Lejre by.

Langt fra alle i lokalområdet får dog tilbuddet om at blive koblet på den lynhurtige forbindelse.

Det gælder blandt andre 50 husstande i den nordøstlige del af Lejre by - tæt ved bygrænsen.

- Det virker urimeligt, når man på landsplan snakker om, at vi skal være den fremmeste it-nation i verden, at man så ikke får gravet op til de sidste, mener Niels Munch Scheel Møller-Nielsen, der bor på Klostergaardsvej.

"Gener - ingen fordele"
Tilbage i maj måned i år annoncerede TDC, at selskabet agtede at fortsætte udrulningen af fibernet i Lejre by og i den forbindelse ville tilbyde gratis tilslutning til omkring 1100 husstande.

Niels Munch Scheel Møller-Nielsen og naboerne må imidlertid nøjes med at se til, mens gravearbejdet fortsætter, velvidende at de ikke står til at få glæde af det nye kabel.

- Til gengæld oplevede jeg for nylig at stå helt uden internet i flere dage, fordi TDC havde gravet et kabel over. Jeg har generne, men ingen af fordelene, lyder kritikken fra husejeren.

Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) undrer sig ligeledes over selskabets prioriteringer.

- Jeg har været i dialog med TDC, men har indtil videre kun fået det svar, at det kan de bare ikke. Det synes jeg er uforståeligt i den konkrete situation, eftersom husene, hvor fibernettet graves ned, ligger så tæt på de huse, hvor det ikke sker, siger Carsten Rasmussen.

TDC: Kommerciel beslutning
Hos TDC er beskeden, at man har forståelse for husejerens frustration, men at stregen i sandet nu engang skal trækkes et sted, og at den øvelse i sagens natur vil skabe utilfredshed.

- Det er en ren kommerciel beslutning, når vi afsøger et område og forsøger at dække så mange adresser som muligt. Det afgørende for os er etableringsudgifterne, og typisk er det afstand og overflade, der er de største drivere på omkostningssiden, forklarer Henrik Leu Christiansen, leder af fiberudrulning hos TDC Net.

- Det pågældende område, du omtaler, ligger så langt ude, at det ikke er rentabelt for os, uddyber han.

Henrik Leu Christiansen opfordrer til, at grundejere som Niels Munch Scheel Møller-Nielsen, der ønsker at få etableret fibernet, men endnu ikke har fået det tilbudt, går ind på TDC's hjemmeside og giver deres interesse til kende eller søger bredbåndspuljen om tilskud.

- Vi er sandsynligvis ikke færdige i Lejre, men på nuværende tidspunkt kan jeg ikke sige hvor og hvornår det i så fald bliver, siger lederen af fiberudrulningen.

Tip os


mcred@sn.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk