28. september 2021
Forstander på Osted Fri- og Efterskole, Per Krøis Kjærsgaard, har taget initiativ til fællessang i Roskilde Kongrescenter. Foto: Rita Vestergård
Forstander på Osted Fri- og Efterskole, Per Krøis Kjærsgaard, har taget initiativ til fællessang i Roskilde Kongrescenter. Foto: Rita Vestergård
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syng med Per Krøis Kjærsgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syng med Per Krøis Kjærsgaard
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 11. september 2021 kl. 13:46
Af Tomas Skov

Osted: - Det fede ved at synge sammen er at være sammen. Det er den ultimative måde at skabe fællesskab på i en mere og mere fragmenteret virkelighed, for fællessangen minder os om alt det, der binder os sammen, siger Per Krøis Kjærsgaard.

Forstanderen på Osted Fri- og Efterskole har sammen med direktør for Roskilde Kongrescenter, René la Cour Sell, forenet kræfterne i et nyt initiativ, hvor de to er værter for fire Fællessangaftener i Roskilde Kongrescenter.

En ny tradition
Bevæbnet med Danmarks mest solgte bog, Højskolesangbogen, vil de to værter tale om temaerne, sangene og livet, hvorefter de synger sammen med gæsterne. Efter den månedlige fællessang på Osted Efterskole voksede fra 30 til over 250 deltagere hver gang, har Per Krøis Kjærsgaard store forventninger til fællessangen i Roskilde Kongrescenter.

- Forbilledet er jo Vejle, hvor de i DGI-huset nu er oppe på 1.800, der mødes til fællessang - og de startede i en lille kantine. Det kunne være sjovt at starte en lignende tradition op, siger han.

I godt selskab
Temaet for første seance er fællesskabet efter lang tids isolation med Corona. Per Krøis Kjærsgaard har som tekstforfatter og komponist sangene 'Kære linedanser' og 'Gi' os lyset tilbage' på samvittigheden, og begge sange lå på top 5, da DR i 2015 kårede de bedste danske fællessange. Så det er en garvet fællessanger, der sætter sig til klaveret under sangaftenerne i Roskilde Kongrescenter i efteråret.

- Vi fortæller nogle anekdoter om komponisten og trækker tråde til aktuelle temaer, og så kommer vi godt rundt i højskolesangbogen, lover Per Krøis Kjærsgaard.

Der er allerede solgt over hundrede billetter til den første aften med fællessang, som både kan bestilles med og uden varm mad.

Se mere på roskildekongrescenter.dk/sammen

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk