10. juli 2020
Topmøde i tønden en tilfældig torsdag. Kristian Borup, Jimmy Degn, Marinus Bastian Meiner og Henrik Brønden hygger sig i varmen inden endnu et hop i havnen.
gallery icon

Se billedserie

Topmøde i tønden en tilfældig torsdag. Kristian Borup, Jimmy Degn, Marinus Bastian Meiner og Henrik Brønden hygger sig i varmen inden endnu et hop i havnen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sved og gåsehud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sved og gåsehud
Opdateret 13. februar 2020 kl. 11:26
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. februar 2020 kl. 15:28
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Den smukke tønde har længe stået klar på havnen i Herslev Strand, og efter at brødrene Borup i det sene efterår åbnede for tilmelding til vinterbaderklubben under Herslev Strand Sejlklub, måtte de i løbet af kort tid lukke for tilgangen igen.

- Vi havde 100 nye medlemmer ti dage inde i januar, fortæller Lars Borup, der selv sidder i den 85 grader varme tønde 3-4 gange om ugen.

Gys og genfødsel
Der bliver tændt op for tøndesaunaen alle hverdage fra kl. 16 og i weekenden fra kl. 10.

Hvis man er rigtigt gode venner, kan man nok klemme 12-14 vinterbadere ind i varmen, men denne torsdag eftermiddag er der blot fire svedende mænd til stede. To af dem er kommet sammen, mens de to andre er kommet på egen hånd.

- Det er bare enormt hyggeligt, og man falder altid i snak, siger Henrik Brønden.

De har allerede været i det knap fem grader varme havnevand tre gange, og snakken går i tønden, inden dagens sidste dukkert. Enden af tønden er en stor halvcirkel af et vindue, der giver en smuk udsigt over fjorden.

- Der er noget meditativt i at være hernede alene. Og er her så andre, er skuffelsen ret hurtigt væk, fordi vi har det så sjovt sammen. Jeg har fx haft en sløj dag på arbejdet, men så kommer jeg her, og bliver helt genfødt, siger Marinus Bastian Meiner.

Svært at være sur
Den følelse kan Kristian Borup godt genkende.

- Det giver dig bare et endorfin-kick. Du kan have haft den værste lortedag, og når du så hopper i, bliver det bare slettet. Jeg har endnu ikke mødt nogen sure mennesker hernede, siger initiativtageren, som sammen med sin bror fik idéen til vinterbaderklubben efter den elendige sommer i 2017.

- Det var en lortesommer, og det blev en principsag for os at bade hver dag - også i regnvejr. Det blev koldere og koldere, og vi blev ved til langt ud på efteråret, og vi blev så enige om, at det ville være federe med en sauna, fortæller Kristian Borup.

De fire tilstedeværende har hjemme i både Lejre og Roskilde, og de tager gerne turen til Herslev Strand flere gange om ugen for at gyse og svede i godt selskab.

- Det tager 12 minutter fra mit hjem i Svogerslev, og hele oplevelsen behøver ikke tage mere end en time. Men det må det gerne, for det er enormt hyggeligt, siger Jimmy Degn, inden den dampende flok kaster sig i haven en sidste gang.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk