27. maj 2020
?Dagen forløb som den skulle, men fremmødet var endnu engang lidt for dårligt?, fortæller formand for Sjov Senior Motion Thorbjørn Sode. 

Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

?Dagen forløb som den skulle, men fremmødet var endnu engang lidt for dårligt?, fortæller formand for Sjov Senior Motion Thorbjørn Sode. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedsdag kæmpede med aktiviteten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsdag kæmpede med aktiviteten
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. september 2019 kl. 09:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Deltagerne dansede, spillede og blev klogere på, hvordan man bevarer et godt helbred og holder kroniske sygdomme i skak.

Til gengæld imponerede fremmødet ikke synderligt ved tirsdagens Aktiv Sundhedsdag i Hvalsø Hallerne, som Sjov Senior Motion, DGI og Lejre Kommune i fællesskab havde inviteret til.

"Dagen forløb, som den skulle, men fremmødet var endnu engang lidt for dårligt. Når det så er sagt, kom der flere ned i hallen sammenlignet med sidste år", vurderer Thorbjørn Sode, formand i Sjov Senior Motion, der peger på kraftig regn og halvsløj kommunikation fra foreningens side, som den direkte årsag til det sparsomme antal besøgende ved den ellers stort anlagte sundheds-event.

Direkte adspurgt er formanden dog fortrøstningsfuld, når det handler om, hvorvidt Aktiv Sundhedsdag vender tilbage til næste år.

"Vi har gode idéer til, hvordan vi skal rette op. Blandt andet skal vi have kommunens kommunikationsafdeling ind over arbejdet i styregruppen, så vi sikrer, at vi bliver mere eksponeret på blandt andet de sociale medier", lyder løsningsforslaget fra Thorbjørn Sode.

Stort udbud
På forhånd havde arrangørerne ellers grund til at tro, at tirsdagens alsidige program ville have held med at tiltrække seniorer, fleksjobbere og førtidspensionister, der tilsammen udgør Aktiv Sundhedsdags primære målgruppe.

I den ene hal stod en lang række patientforeninger således klar til at informere om blandt andet, hjertesygdomme, demens og alkohol, ligesom Lejre Kommune stillede med det helt tunge sundhedsskyts i form af en bredspektret gruppe fagfolk.

Aktivitetsniveauet ved de mange stande i 'Sundhedshallen' imponerede dog langt fra. Bedre så det ud i nabohallen, hvor besøgende kunne prøve kræfter med idrætsgrene som linedance, zumba og badminton.

Aktive deltagere
"Jeg dyrker i forvejen tennis og badminton, ligesom jeg cykler og går, og derfor synes jeg også, det er sjovt at komme ned og se nogle andre sportsgrene", svarer pensionist Birthe Skipper på spørgsmålet om, hvorfor hun er troppet op til Aktiv Sundhedsdag.

Og hun er langt fra den eneste, der er vant til at bevæge sig, som troppede op i Hvalsø Hallerne i tirsdags. Målsætningen fra arrangørernes side var ellers at tiltrække mere uerfarne motionister, som en af hallens øvrige gæster bemærker.

"Der er nok nogen, der har tænkt, 'det her (Aktiv Sundhedsdag red.) er for dem, der dyrker idræt i forvejen', og det er jo helt forkert. Men man skal jo opdage det, og det gør man ikke ved at blive siddende derhjemme", fastslår pensionist og mangeårig badmintonspiller Arnold Backman.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk