12. juli 2020
Der bliver ikke lokale forskelle på staffen, hvis en folkeskoleelev eksempelvis tænder en smøg, før det har ringet ud for sidste gang i løbet af skoledagen.
Der bliver ikke lokale forskelle på staffen, hvis en folkeskoleelev eksempelvis tænder en smøg, før det har ringet ud for sidste gang i løbet af skoledagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Straffen for at tænde en 'ulovlig' smøg bliver den samme i hele Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Straffen for at tænde en 'ulovlig' smøg bliver den samme i hele Lejre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. maj 2020 kl. 19:14
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Hvis Lejre Kommunes nye rygeregler overtrædes, skal sanktionerne være de samme, hvad end den utidige cigaret tændes på en folkeskole i Kirke Hyllinge eller i en kommunal hal i Osted.

Det besluttede Kommunalbestyrelsen i sidste uge, hvor kommunens nye rygepolitik blev behandlet, efter udkastet netop har været en tur i høring.

Regelsættet for den sundhedsskadelig tobak, der ventes indført i 2021, lyder fortsat, at det skal være slut med at ryge i arbejdstiden for alle kommunalt ansatte, ligesom alle kommunale bygninger, legepladser og køretøjer skal være røgfri.

Samtidig må skoleelever vente med at stille nikotintrangen til klokken har ringet ud for sidste gang i løbet af skoledagen.

I det oprindelige udkast, der altså nu har været i høring, lød det dog også, at sanktionsmulighederne skulle fastsættes lokalt - altså eksempelvis på de enkelte folkeskoler og andre kommunale matrikler.

I hovedparten af høringssvarerne fra blandt skolebestyrelser og foreninger er der imidlertid udtrykt et klart ønske om, at Lejre Kommune fastsætter centrale retningslinjer for, hvad det skal koste at tænde en smøg på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt. En appel Kommunalbestyrelsen altså nu har valgt at lytte til.

Det betyder konkret, at Lejre Kommunes administration nu går i gang med at udarbejde et oplæg, der beskriver mulige sanktionsmuligheder.

Årsagen til at der i det hele taget er et politisk ønske om tage et opgør med tobakken skal findes tilbage i starten af 2019. Her vedtog Kommunalbestyrelsen, at kommunen skulle tilslutte sig partnerskabet Røgfri Fremtid og dermed ambitionen om, at ingen børn og unge under 18 år skal ryge i 2030.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk