3. august 2021
Ingen EM-sommer uden boldspil. Heller ikke i Lejre Kommune, hvor børn og unge har masser af aktiviteter i vente. Foto: Lejre Kommune.
Ingen EM-sommer uden boldspil. Heller ikke i Lejre Kommune, hvor børn og unge har masser af aktiviteter i vente. Foto: Lejre Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storstilet program lanceres: Alle tiders sommer for børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storstilet program lanceres: Alle tiders sommer for børn og unge
Opdateret 15. juni 2021 kl. 09:42
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. juni 2021 kl. 06:20

Lejre Kommune: Idræt, friluftsliv, film, teater, kreative værksteder, leg og spil.

Der er al mulig grund til ikke at kede sig i sommerferien i Lejre Kommune, der nu lancerer et aktivitetsprogram for børn og unge i skolernes sommerferie.

I en pressemeddelelse beskriver kommunen de mange tilbud som et "overflødighedshorn" og påpeger samtidig, at langt de fleste muligheder for en sjov sommer er ganske gratis.

- Det har ganske enkelt været super vigtigt for os at give børnene og de unge noget at glæde sig til og glæde sig over. Det, at have levet under nedlukning og de efterfølgende begrænsninger, har ikke været morsomt for nogen af os, men for børn og unge er der jo tale om en tid, der ikke kommer tilbage. Derfor vil vi gerne hjælpe med til at give vores unge og børn den bedst mulige sommer - lige her i det nære. Og hvis jeg var ung igen, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

Foreninger har bidraget

Sommerens over 60 aktiviteter er sat i kalenderen i samarbejde mellem de frivillige foreninger, Lejre Kommunes institutioner, Center for Børn & Læring og Center for Kultur & Fritid.

- Vores mange foreninger, særligt på idrætsområdet, har virkelig lagt sig i selen for at byde op med det bedste, de har. En tur på vandet, måske en gang jump for fun eller håndbold, ville heller ikke være noget, jeg var gået i vejen for at berige min sommer med, hvis jeg havde haft den alder. Og på denne her måde er der faktisk også nogle unge og nogle børn, som kan snuse til nogle aktiviteter, de måske har lyst til at fortsætte med i det lange løb, siger Claus Jørgensen (SF), formand for Udvalget for Kultur & Fritid.

Viderefører sommerpakke

Sidste år oprettede staten en særlig sommerpulje til at gennemføre aktiviteter for børn i skolealderen ude i kommunerne. I år har Lejre Kommune så valgt selv at samle handsken op og selv finansiere den sommerpakke, der nu præsenteres.

Børneteater, upcykling, billedskole, cirkusworkshop, ture til crossbane, fodboldskole er blot et lille udpluk af udbuddet.

- Ja, det kan blive en rigtig god sommer at være barn og ung her i Lejre Kommune, fastslår Thomas Bisgaard (R), formand for udvalget for Børn & Ungdom.

- Altså, det at der både er tilbud af mere underholdende karakter, såsom bif-ture både for de små og de store, men at også naturvidenskaben kan integreres, lige meget om det er gennem ture til Sciencecamp, eller det er ved at klappe en fisk, synes jeg er en af styrkerne ved dette års program, som kan være med til at sikre en indholdsrig og sjov sommer for store og små.

Så de digitale stilehæfter der tages i brug efter sommerferien, kan forhåbentligt blive fyldt op med ord og tegninger om, hvordan sommeren 2021 - trods alt - var alle tiders sommer.

Se hele aktivitetsprogrammet i avisen, der udkommer onsdag.

Læs mere om sommerferieaktiviteterne på kommunens hjemmeside: https://www.lejre.dk/kultur-og-fritid/sommer-i-lejre-2021/

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk