16. september 2019
SONY DSC
gallery icon

Se billedserie

SONY DSC
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor succes med rullende naturskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor succes med rullende naturskole
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. september 2018 kl. 14:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tadre Mølle dannede en fantastisk ramme om en smuk Krible-Krable Dag på Tadre Mølle

Tadre: Danmarks Naturfredningsforening fejrede naturens dag med en sand fest på Tadre Mølle. Ca 200 forældre, bedsteforældre og børn flokkedes om de mange aktiviteter med stor ivrighed.

Den Rullende Naturskole stod parat med waders til de modige børn, der turde gå helt ud i åen. Der var net til at fiske smådyr op i bakker med og mikroskoper til at bestemme dyrene med. Børnene flokkedes om naturhjælperne fra DN , som hjalp med at artsbestemme.

Imponeret over ihærdighed
Carsten Christiansen som er naturvejleder på den Rullende Naturskole var imponeret over børnenes ihærdighed og glæde ved at stå midt i naturen. "Den Rullende Naturskole" består af en stor trailer og i den hænger sæt af waders, mikroskoper til at bestemme dyr med og baljer og net til at samle dyr ind med . Baljerne giver mulighed for at sætte dyrene sikkert ud i naturen igen efterfølgende. Traileren er sponseret af Velux-fonden.

Insekthoteller:
Der blev hamret og bygget insekthoteller i mange størrelser og former. Ca 50 hoteller vandrede hjem fra festen godt fyldt med kvas, kogler, flis og andet materiale som insekterne kan overleve vinteren i. Børnene var meget optagede af at skabe gode vilkår for insekterne og af at designe og kreere sjove værker. Forældrene hjalp ivrigt til.

Pandekager
- Vi har bagt 200 pandekager" siger Karl Frandsen som stod pandekagevagt. Børn og forældre nød de skønne nogle gange brændte pandekager - de smager bedre i frisk luft" sagde en forældre. Røg og pandekageduft stod omkring de mange børn og voksne som nød langsomheden i at bage og spise de fine pandekager.

Tadre Mølle var åben og der blev også spist kage og drukket kaffe fra cafeen ligesom Maries smukt istandsatte stuer blev ivrigt brugt. Desuden benyttede mange forældre lejligheden til at se udstillingen i møllen.

Folkene fra DN håber, at skabe gode oplevelser for voksne og børn i naturen. " Vi tænker at glæden ved at holde en lille levende ørred i hånden også giver en følelse af ansvar og forpligtelse , når vores børn og børnebørn vokser op" siger Margrethe Gade, næstformand i DN. " Naturen har brug for os på alle måder og vi vil gerne hjælpe til med at gøre oplevelser i naturen sansemættede og glædelige" slutter hun.n

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk