13. august 2020
Lejre Kommune melder om stor interesse for bredbåndspuljen, som netop nu tager imod nye ansøgninger. Foto: Colourbox.
Lejre Kommune melder om stor interesse for bredbåndspuljen, som netop nu tager imod nye ansøgninger. Foto: Colourbox.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for den nye bredbåndspulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for den nye bredbåndspulje
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. juli 2020 kl. 11:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Omkring 100 borgere mødte op til de to borgermøder, som Lejre Kommune afholdt i slutningen af juni og begyndelsen af juli. Emnet var bredbåndspuljen, som netop nu tager imod nye ansøgninger. Det oplyser Lejre Kommune i en pressemeddelelse. Interessen glæder borgmester Carsten Rasmussen (S).

- Der er stadig områder i Lejre Kommune, hvor internetforbindelserne er så langsomme, at det er et alvorligt problem. For teleselskaberne kan det i nogle af landområderne være svært at se den gode forretning. Her kan bredbåndspuljen være en god løsning, siger han.

Styrelse giver tilskud
Det er Energistyrelsen, der uddeler pengene fra Bredbåndspuljen. I år der er i alt afsat 100 millioner kroner. På Energistyrelsens hjemmeside findes "bredbåndskortet" som viser de adresser, som er tilskudsberettigede, og som der kan søges tilskud fra bredbåndspuljen til i 2020.

For at få støtte er det en betingelse, at man bor i landzone eller sommerhusområde. Og den nuværende internethastighed må maksimalt være 10 MBit/sek download og 2 Mbit/sek upload.

Energistyrelsen kan give op til 100.000 kr. i tilskud pr. husstand i et projekt. Så store beløb kommer dog sjældent på tale. Og der skal være en egenbetaling på mindst 4.000 kroner pr. husstand. Lejre kommune har valgt at give et tilskud på 5.000 kroner pr. husstand til alle projekter som får bevilget tilskud via bredbåndspuljen.

Brug for ildsjæle
Michael Casse er projektleder for den digitale infrastruktur i Lejre Kommune, og han håber, at flere borgere vil benytte sig af muligheden.

- Man behøver faktisk kun at være en gruppe på to husstande, der går sammen. Erfaring fra andre projekter viser, at det er vigtigt, at der er ildsjæle, som vil kaste energi ind i arbejdet, siger projektlederen.

Sådan en ildsjæl er Per Madsen, og han fortalte på det ene borgermøde, hvordan borgere i Rye, Jenslev og opland for nogle år siden havde succes med at gennemføre et bredbåndsprojekt. Michael Casse opfordrer interesserede borgere til allerede nu at finde hinanden:

- Der er ansøgningsfrist til puljen i oktober. Men først skal man jo have skitseret sit projekt, og man skal have fundet et teleselskab, der vil være med som samarbejdspartnere. Selve projektet skal anmeldes allerede til september, så det er ikke for tidligt at begynde nu, lyder det.

Interesserede er velkomne til at kontakte Michael Casse på mica@lejre.dk / tlf 4032 2599. Og der er meget mere information på Energistyrelsens hjemmeside: ens.dk/bredbaandspulje

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk