22. juni 2021
Stor interesse for det nye seniorbofællesskab Fridlev på Buskes jorde. Til højre i billedet sidder Buskes tidligere ejer, Birgitte Boesen ved siden af borgmester Carsten Rasmussen.
gallery icon

Se billedserie

Stor interesse for det nye seniorbofællesskab Fridlev på Buskes jorde. Til højre i billedet sidder Buskes tidligere ejer, Birgitte Boesen ved siden af borgmester Carsten Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for bofællesskabet Fridlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for bofællesskabet Fridlev
Opdateret 26. juni 2019 kl. 11:53
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. juni 2019 kl. 12:00
Af Tekst og foto: Susanne Helmo

Hvalsø: Godt 100 borgere var mødt op for at høre om de mulige seniorboliger, Fridlev, der skal ligge på Buskes jorde.

Der blev talt om forskellige boformer, men fælles for dem alle er, at det er seniorboliger, og at der er et minimum af fælles arrangementer for at knytte beboerne sammen.

Der blev talt om fordelene ved at vælge bofællesskaber, at man kan være en del af noget uden at skulle forlade byen eller området, at man måske kan undgå ensomhed, at man kan modtage hjælp eller yde den, at være en del af en familie, uden at skulle være sammen hele tiden.

Andel eller eje?
Der var debat om, hvorvidt det skulle være ejer eller andelsboliger, men tilsyneladende var man ikke interesseret i lejeboliger fra udvikleren Almenrs side. Det skabte ikke et fælles fundament, mente man der fra.

For at sikre så varieret en sammensætning af beboere, forbeholder Almenr sig også retten til at vurdere de enkelte familier, der kunne være interesseret i at flytte i bofællesskabet.

Boligerne kommer til at bestå af selvstændige boliger med fælleshus- og arrangementer. Og hvor man enten skal købe en andel eller et ejerhus.

På spørgsmålet om, hvorfor man nu ikke valgte at kalde det Buske, når der nu lå sådan en gammel gård med smukke omgivelser rundt om, var svaret, at nybygget, som kommunen var en del af, skulle hedde noget fra vikingernes tid.

Kun tre var ikke lokale
Der var kun mødt tre borgere frem, der ikke var bosat i Lejre kommune, så interessen er stor lokalt for de forskellige boformer, der dukker op i kommunen.

Borgmester Carsten Rasmussen skildrede, at man gerne ser flere former for bofællesskaber i kommune, da undersøgelser har vist, at det virker befordrende på mange.

Melder sig ind
Hvis man er interesseret, kan man formedelst 69 kr. om måneden skrive sig på Almenrs hjemmeside. og i løbet af et halvt år vil man vide, om interessen er stor nok til at kunne bygge. Og indenfor to år vil boligerne stå færdige.

Boligerne vil være fra 60 m2 til 90 m2 og en andel vil koste omkring 957.000 kr.

Buske - et lille samfund
Den tidligere ejer af Buske, Birgitte Boesen fortalte, at der altid har eksisteret et eget lille samfund på Buske. Det var hendes forældres gård, så hun er vokset op på Buske og har selv ejet gården efter forældrene, men oprindelig var den bygget som kro i 1600-tallet og hørte under Sonnerupgård og i perioder har der boet op til 50 mennesker på gården og da Buske lå lidt uden for byen og stationen, var det nærliggende at opretholde en lille landsby i landsbyen der.

Og hun har sikret, at der ikke kan spredes gylle på jordene.

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk