10. juli 2020
Lørdag kommer stjernekikkerterne forhåbentlig på overarbejde på Brorfelde Observatorium.
Lørdag kommer stjernekikkerterne forhåbentlig på overarbejde på Brorfelde Observatorium.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjerner brænder op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjerner brænder op
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. august 2019 kl. 10:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brorfelde: Lørdag den 10. august klokken 21.00-01.00 giver Brorfelde Observatorium mulighed for at opleve de meteorer, der brænder op i Jordens atmosfære, når årets mest populære stjerneregn, Perseiderne, gør klar til at toppe.

Meteorsværmen Perseiderne er så populær blandt stjernekiggere, fordi den er i stand til levere cirka 80-200 stjerneskud i timen.

Perseiderne topper natten mellem den 12. og 13. august, men i flere dage før og efter, vil der være gode muligheder for at se stjerneskud. I forbindelse med arrangementet på Brorfelde Observatorium lørdag den 11. august er der desuden mulighed for at blive klogere på, hvad meteorsværme har har betydet igennem historien. Hvad mener videnskaben, og hvad siger folketroen? Mød astrofysikeren, Tina Ibsen og historiefortælleren, Pernille Stokfleth.

Mød også de to astronomiske foreninger, der holder til på observatoriet. De står klar med observationsudstyr og masser af viden. Hvis vejret er til det, kan man spotte Jupiter, Saturn og forhåbentlig Mælkevejen.

Billetter købes online via Brorfelde.dk og koster 150kr. Medbring praktisk og varmt tøj, liggeunderlag, klapstol eller lign. Observatoriets hængekøjer er først til mølle.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk