13. august 2020
Tobias døde af meningitis sidste år. Nu har familien fået deres søns gravsten tilbage. Privatfoto.
Tobias døde af meningitis sidste år. Nu har familien fået deres søns gravsten tilbage. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjålet gravsten er tilbage hos familien - men alt er ikke, som det skal være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjålet gravsten er tilbage hos familien - men alt er ikke, som det skal være
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. september 2019 kl. 09:44
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirke Saaby: Efter at have været sporløst forsvundet i to uger, har en familie fra Kirke Saaby nu fået deres lille søn Tobias' gravsten tilbage igen. Det oplyser familien til Mediecentret Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad.

"Det var en mor fra mine drenges mødregruppe, som ringede i mandags og fortalte, at hendes mor havde fundet stenen. Den var blevet lagt inden for kirkegården ved en af de låger, der sjældent bliver benyttet", fortæller Pernille Sofia, mor til Tobias, der døde sidste år blot otte måneder gammel.

Den unikke sten, der bærer teksten lillebror med henvisning til Tobias to søskende, blev stjålet fra Tobias' gravsted i Kirke Saaby mellem mandag den 2. og tirsdag den 3. september.

Ugerningen fik kort Pernille Sofia til at bringe en efterlysning på facebook og via Lejre Lokalavis og Midtsjællands Folkeblad.

"Rigtig glade"
To uger senere er det en lettet mor, der sammen med resten af familien kan glæde sig over, at gravstenen nu er dukket op igen.

"Vi er selvfølgelig rigtig glade, for vi frygtede, at den var havnet i søen ved gadekæret eller et andet sted", siger Pernille Sofia og fortsætter:

"Vi vil gerne rette en stor tak til dem, der har delt opslaget, ledt i byen, eller hjulpet på anden måde. Det sætter vi utrolig stor pris på".

Selvom stenen nu er blevet genforenet med familien, er den endnu ikke tilbage på sin rette plads ved Tobias' grav. Det skyldes, at den er blevet beskadiget i forbindelse med tyveriet og i dag mangler Tobias fødselsdato og dødsår.

"Vi overvejer stadig, om vi skal have repareret stenen og sat den tilbage, eller om vi skal have en tungere op at ligge på kirkegården og beholde den her derhjemme", fortæller Pernille Sofia.

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk