7. juni 2020
Den 42-årige kunstner Rickson Zavara Murehwa gæstede Osted Efterskole.Foto: Osted Efterskole.
Den 42-årige kunstner Rickson Zavara Murehwa gæstede Osted Efterskole.Foto: Osted Efterskole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sten blev til kunstværk på Osted Efterskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sten blev til kunstværk på Osted Efterskole
Opdateret 13. september 2019 kl. 10:05
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. september 2019 kl. 12:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Osted: "I er alle kunstnere. Der er ingen regler. Bare lad stenen tale til jer". Den 42-årige kunstner Rickson Zavara Murehwa forstod virkelig både at motivere og begejstre de 25 elever fra Kunstlinjen på Osted Efterskole, for nylig fik udleveret en sæbesten og noget værktøj og så ellers bare besked om at gå i gang.

Eleverne filede og hamrede, så støvet stod om ørerne på dem. Af og til lød højlydte udbrud, når en lidt for stor flage pludselig røg af. Nogle havde straks en klar idé om, hvad stenen skulle blive til - en fugl, et ansigt eller en smykkeholder- mens andre forsøgte sig lidt frem for at se, hvad stenen monstro fortalte dem.

"Da vi startede, havde jeg slet ikke forestillet mig, at vi ville ende med så godt et resultat", fortæller Sebastian Holger Gutierresz Nielsen. Og det var faktisk imponerende, hvor langt de unge kunstnere nåede på blot to dage, fortæller Rickson Zavara Murehwa fra Zimbabwe. Også i betragtning af, at de fleste aldrig har arbejdet i sten før eller endsige arbejdet med skulpturer.

"Eleverne har virkelig haft mod på det og har været så rare at arbejde med. De har været meget optaget af det og kan godt være meget tilfredse med deres resultater", siger Rickson Zavara Murehwa.

Sidst på ugen skal Rickson arbejde med lidt yngre elever fra Osted Friskole og senere i løbet af besøget afholder han workshops på blandt andet Kirke Hyllinge Skole og på Kunstsmedjen på Musicon.

Udover Rickson Zavara Murehwa gæster endnu en kunstner fra Zimbabwe Lejre Kommune, nemlig billedkunstneren David Chinyama, der også holder workshop i Lejre og Roskilde. De to kunstnere er i Danmark i anledning af "Kunst og Kultur i Lejre", samtidig med at de udstiller på Musicon i Roskilde.

Besøget er gjort muligt med en bevilling fra Internationalt Forum i Lejre (IFIL). IFIL støtter internationale projekter og aktiviteter, der giver kommunens borgere kendskab til deres omverden og er på den måde med til at skabe en øget tolerance og international forståelse.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk