17. juni 2021
I den kommende weekend skal der igen samles penge ind til Kræftens Bekæmpelse, når årets udgave af Stafet For Livet Lejre løber af stablen. Arkivfoto: Ole Malling.
gallery icon

Se billedserie

I den kommende weekend skal der igen samles penge ind til Kræftens Bekæmpelse, når årets udgave af Stafet For Livet Lejre løber af stablen. Arkivfoto: Ole Malling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stafet i weekenden: - Vi håber, folk vil strømme til Trekanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stafet i weekenden: - Vi håber, folk vil strømme til Trekanten
Opdateret 08. juni 2021 kl. 09:35
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. juni 2021 kl. 05:50
Af Holger Vincents

Kirke Hyllinge: I weekenden er det igen tid til at gøre fælles front mod kræft, når dette års udgave af Stafet For Livet Lejre løber af stablen. Og med den seneste tids lempede forsamlingsforbud har folkene bag stafetten pludselig fået en ny mulighed for at kalde til samling på Trekanten i Kirke Hyllinge, hvor arrangementet i år har fysisk base.

- Da vi startede med at planlægge stafetten, havde vi ikke turdet tro på, at forsamlingsforbuddet ville blive hævet til 500 udendørs. Det er imidlertid sket, og derfor håber jeg, at folk vil strømme til Trekanten lørdag og søndag, hvor der er en masse spændende ting i vente, siger Torkil Werner Jørgensen, formand for Stafet For Livet Lejre, der samtidig understreger, at man overholder alle retningslinjer.

I skrivende stund har 236 deltagere fordelt på 14 hold meldt sig til Stafet For Livet Lejre 2021, og nu satser tovholderen på, at færre restriktioner og løfter om solskinsvejr kan "lokke de sidste ud af busken".

- Vi håber selvfølgelig også, at mange har lyst til at støtte op om det gode formål. Man kan bare møde op på dagen, betale 100 kroner og gå en tur - så er man med, lyder opfordringen.

Formanden understreger samtidig, at stafetten først og fremmest kommer til at udfolde sig under parolen 'Sammen - hver for sig' med henvisning til at hovedparten af holdene deltager i deres eget lokalområde.

Live fra Trekanten

Hvis man vælger at lægge vejen forbi Trekanten, er der et større program i vente lørdag den 12. til søndag den 13. juni.

Stafetten krydser startstregen med åbningsceremonien lørdag klokken 11.00, hvor blandt andre borgmester Carsten Rasmussen (S) indtager talerstolen. Ligesom hovedparten af det øvrige program transmitteres ceremonien live på Facebook. Hvis man tuner ind, vil man ud på eftermiddagen kunne opleve det såkaldte mærkesagsmøde med deltagelse af lokale politikere såvel som direktøren for Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Ud på aftenen skifter stemningen fuldstændig, når et hav af såkaldte lysposer efter planen skal bade Trekanten i et smukt og eftertænksomt skær.

- Lysceremonien er stafettens højdepunkt, hvor vi mindes og ærer dem, vi har mistet. I år er det sognepræst i Sæby-Gershøj Sogn Helene Rasmussen, der holder talen, fortæller Torkil Werner Jørgensen.

Undervejs er der ligeledes musikalsk underholdning på storskærm - blandt andet violinist Lisbeth Sagan, som står bag MusikBeRiget. Et projekt der arbejder for at give indlagte på Rigshospitalet og deres pårørende et frikvarter fra deres behandling.

Præmier på højkant

I det 24 timer lange stafetdøgn er der desuden præmier på højkant, når et amerikansk lotteri går i luften. En særlig Stafet For Livet Lejre-auktion er også planlagt, hvor blandt andet den officielle og helt nye EM-bold skal under hammeren. Mulige gevinster der er havnet på programmet takket være donationer fra stafettens sponsorer.

- Vi kan kun rette en stor tak til vores samarbejdspartnere og sponsorer - ikke mindst fra det lokale erhvervsliv - der i høj grad har været med til at sikre de bedste betingelser for dette års stafet, fastslår Torkil Werner Jørgensen.

Se hele programmet på stafetforlivet/stafet/lejre

Tip os


mcred@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk