15. oktober 2019
Børnene gik op i legene med liv og sjæl.
gallery icon

Se billedserie

Børnene gik op i legene med liv og sjæl.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sprogfitness var et hit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprogfitness var et hit
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. maj 2019 kl. 10:10
Af Tekst og foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: At finde bogstavet L, når man nu hedder Lise - det var altså et hit og sådan var der mange børn, der følte det ved fredagens bogstavfitness ved Tølløse Bibliotek.

Arrangementet blev holdt i hele landet, men i Tølløse var der besøg af to nulteklasser fra henholdvis Sejergaardsskolen og Kildedamsskolen i Tølløse og en en 10. maj står der et stort kryds i kalenderen hos mange biblioteksansatte og studerende rundt omkring i landet.

76 biblioteker over hele landet deltog i den årlige Sprogfitness-dag, hvor omkring 10.000 børn tropper op for at løbe, synge, danse og lege med sproget. Det er et højdepunkt i bibliotekskalenderen - dels fordi, at der er en skæg dag med masser af glade børn - men også fordi det er en dag med børnenes sproglige udvikling i centrum.

"Det her er hjerteblod for folkebibliotekerne. Vi ved, hvor vigtigt det er at udvikle og stimulere børnenes sprog. I den henseende er der ikke meget, der fungerer bedre end at lege med sproget og kombinere læringen med fysiske aktiviteter" - udtaler bibliotekschef Piet Dahlstrøm-Nielsen.

De sproglege der leges til Sprogfitness, er udviklet af studerende på pædagoguddannelsen, University College Nordjylland og er målrettet de ældste børn i børnehaverne og 0. klasser.

Både nyere og ældre forskning har understreget, at sprogfærdigheder og ordforråd har stor indvirkning på, hvordan man lærer og udvikler sig senere i livet. På landsplan er man desuden begyndt at se beviser på, at tidlige sprogforsinkelser kan være svære at indhente, og ofte giver ulige vilkår for børn ved skolestart. De danske biblioteker har derfor iværksat en række forskellige initiativer for at stimulere børnenes sprog og læselyst, og her er Sprogfitness et af dem.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk