16. november 2019
De lokale spejdere har netop været på en helt særlig spejderlejr på Falster. 				Privatfoto.
De lokale spejdere har netop været på en helt særlig spejderlejr på Falster. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejdere på omvendt sommerlejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejdere på omvendt sommerlejr
Opdateret 13. august 2019 kl. 14:52
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. august 2019 kl. 14:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommerlejr: Hvalsø Spejderne er netop vendt hjem fra dette års sommerlejr. 43 børn og voksne (fra 7 år og op) var afsted sammen fra FDF og De Grønne Pigespejdere. De brugte 31 i hinandens selskab på Ovstrup Spejdercenter ved Eskildstrup på Falster med telte og bål - men så hørte lighederne med en almindelig lejr ellers op.

Temaet for vores uge var i år 'omvendt'. Både aktiviteterne og den almindelige lejrhverdag, var derfor vendt på hovedet. Det betød blandt andet, at der skulle spises rugbrødsmadder med pålæg til morgenmad, lavede varm mad over bål til frokost og spiste cornflakes og ostemadder til aften. Alle skulle hjælpe til, både med grøntsagssnitning, stegning af kød og at holde ild i bålet, og kun ved patruljernes samarbejde kunne maden blive færdig til tiden.

"Sådan noget som helt normale hverdagsting, som man ikke tænker yderligere over i hverdagen, bliver pludselig super sjove og spændende. Især dét med måltiderne havde vi det alle ret sjovt over!" fortæller Line Bjergfelt, der var med til at arrangere lejren.

En af de omvendte ting bestod i, at børnene en af dagene skulle finde på, planlægge og udføre aktiviteter for alle lederne. I fire hold planlagde de vandstafet, vandludo, gurgle-konkurrence og mange andre vandaktiviteter.

"Det var så fedt at se, hvor kreative de var til at finde på og hvor gode de var til at styre de voksne rundt i de forskellige aktiviteter og forklare regler og gøre det til en fantastisk oplevelse for lederne, der ellers altid står for programmet," siger gruppeleder Lise Neidel.

Deltagerne skulle også prøve kræfter med, hvordan det er at være det modsatte køn, hvilket betød at der blev byttet makeup, hængerøvsbukser, bilmærker, høje hæle og en masse andet fra 'den anden verden'.

Sommerlejren var planlagt at et ungt lederteam på fire patruljeledere på 18-24 år. De har siden jul planlagt lejren, så der kunne være styr på det hele. Aktiviteterne er altid i fokus. De skal være sjove og udfordrende, og vi skal ud i naturen.

"Det fedeste, udover hele fællesskabet og den gode stemning, er når man hører hvor fedt børnene synes de løb man har lavet var. Det gør, at man virkelig har lyst til at gøre det igen!" siger Kia Hollen Nielsen fra lederteamet.

Hvalsø Spejderne starter ny sæson op d. 20. August kl. 18.30-20.00 med et fællesmøde, hvor alle er velkomne.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk