6. maj 2021
Det ene lokalplanforslag, LK 79B, til Søtorvets udvidelse vil ændre Søvej, så vejen får to knæk og dermed vil lægge beslag på et større del af det grønne område ved søen. Foto af Lejre Kommunes lokalplanforslag.
Det ene lokalplanforslag, LK 79B, til Søtorvets udvidelse vil ændre Søvej, så vejen får to knæk og dermed vil lægge beslag på et større del af det grønne område ved søen. Foto af Lejre Kommunes lokalplanforslag.
Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søvej skal ændres: To lokalplanforslag til Søtorvets 2. etape sendt i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søvej skal ændres: To lokalplanforslag til Søtorvets 2. etape sendt i høring
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. oktober 2020 kl. 11:51
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Tirsdag aften har Lejres politikere med undtagelse af Enhedslisten stemt hele to lokalplanforslag til 2. etape på Søtorvet i høring.

Fælles for de to lokalplanforslag er, at de giver Søtorvsarkaden Aps, der står bag udviklingen af området, mulighed for at opføre en ny dagligvareforretning mellem Fakta og SuperBrugsen, samt yderligere butikslejemål og lejligheder.

Forskellen på de to forslag er placeringen af den nye dagligvarebutik og vejføringen af Søvej.

I det ene lokalplanforslag placeres butiksbygningen tættere på Søvej, så der skabes et større grønt strøg mellem dagligvareforretningen og den nye boligkarré. Konsekvensen ved den løsning er, at Søvej skal ændres, så et større del af det grønne område ved søen inddrages til vejføring. Konkret udstyres Søvej med to knæk, så Hvalsøs bilister samtidig vil skulle ned i fart, når de kører forbi skolen.

Det andet lokalplanforslag giver mindre plads mellem de nye bygninger på den nuværende parkeringsplads. Til gengæld vil det ikke være nødvendigt at lægge beslag på en helt så stor del af søområdet, da vejen kan nøjes med at blive ført i en blød bue rundt om Søtorvet.

- Grundlæggende er der ikke den helt store forskel på de to forslag, men vejføringen er lidt forskellig, og derfor sender vi nu begge muligheder i høring i otte uger, så borgerne selv har mulighed for at give deres mening til kende, inden vi tager endeligt stilling, siger Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S), der overfor Mediecentret ikke ønsker at tilkendegive, hvilket forslag han på nuværende tidspunkt selv foretrækker.

På grund af Covid-19 vil de to lokalplanforslag ikke blive præsenteret på et borgermøde. Det besluttede politikerne ligeledes på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde, der blev afholdt digitalt på grund af de netop skærpede corona-restriktioner.

- Vi har et forsigtighedsprincip i kommunen, og jeg ville meget nødigt se, at vi inviterede til et borgermøde, hvor det efterfølgende viste sig, at en masse borgere var blevet smittet, siger borgermesteren, der henviser til, at et foreløbigt lokalplanforslag tidligere er blevet præsenteret for Bysamarbejdet Hvalsø.

På tirsdagens møde præciserede Kommunalbestyrelsen desuden, at taget på den nye dagligvarebygning skal være grønt - enten med beplantning eller taghaver.

Politikerne var desuden enige om, at den ændrede vejføring skal være stå færdig, før byggeriet kan gå i gang.

Tip os


mcred@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk