31. maj 2020
Langt størstedelen af af Søtorvets butikker holder fortsat åbent. Arkivfoto: Holger Vincents.
Langt størstedelen af af Søtorvets butikker holder fortsat åbent. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søtorvet: - Vi tager én dag ad gangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søtorvet: - Vi tager én dag ad gangen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 24. marts 2020 kl. 05:13
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Ligesom det er tilfældet i store dele af detailhandlen i Danmark, er det unge butikscenter Søtorvet i Hvalsø også påvirket af den verserende coronavirus.

Foreløbigt har butikkerne dog besluttet, at kunderne skal have mulighed for at svinge dankortet. Det blev konklusionen på et fællesmøde i sidste uge.

- Vi tager én dag ad gangen. Foreløbigt har vi besluttet at holde åbent, og så må vi se, hvordan kunderne reagerer på det, fortæller Kim Kanstrup, uddeler i SuperBrugsen Hvalsø, der også står bag hovedparten af Søtorvets butikker.

- Vi følger naturligvis nøje med i myndighedernes anbefalinger, og foreløbig er anbefalingen ikke, at vi skal lukke. Det er hele tiden en afvejning af, hvor meget tingene skal sættes i stå, understreger han.

Noova tilbyder take away
Dele af centret er dog lukket ned - foreløbigt ind til udgangen af marts. Det drejer sig om Absolute Beauty & Wellness, der ligesom andre skønhedssaloner, frisører mv. landet over, har måttet dreje nøglen om midlertidigt på grund af et påbud fra regeringen.

Pop Up Galleriet tæt ved parkeringspladsen har i øjeblikket heller ikke åbent for besøgende, alt i mens naboen, Café Noova, kun tilbyder take away.

- De må ikke have gæster i restauranten, men kan fortsat levere mad ud af huset, så det vil jeg kraftigt opfordre folk til at støtte, lyder det fra Kim Kanstrup.

Forretninger holder åbent
I Søtorvets tøjforretninger er de normale åbningstider derimod fortsat gældende.

- Der kommer kunder hver dag og køber enkelte ting, men det er klart, at vi i øjeblikket ser et markant fald i omsætningen, siger Kim Kanstrup, der håber på kundernes fortsatte opbakning.

- Jeg har naturligvis fuld forståelse for, hvis folk ikke har den store lyst til at gå ud og handle lige nu, men så kan jeg også kun opfordre til, at man husker os, når den nuværende situation er overstået. For den her krise vil føre omkostninger med sig, der vil kunne mærkes i lang tid efter, vi igen kan færdes frit, fastslår han.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk