23. september 2019
Søholms brugere og beboere har i fællesskab stablet en ny udstilling på benene. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Søholms brugere og beboere har i fællesskab stablet en ny udstilling på benene. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søholm udstiller på Osted Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søholm udstiller på Osted Bibliotek
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. maj 2019 kl. 17:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Osted: Gamle cd-rom'er er blevet til farverige ugler, mens genbrugstræ og udtjente cykelslanger har fået nyt liv som figurer i mange forskellige former og størrelser.

Kreativiteten har fået frit løb på bo- og aktivitetscentret Søholm i Kirke Såby, hvor beboere og brugere, der alle er voksne udviklingshæmmede, gennem de sidste to måneder har klippet, skåret, hæftet og malet for at få det helt rigtige kunstneriske udtryk frem.

Onsdag i sidste uge, var det så tid til at præsentere resultatet af anstrengelserne for publikum ved en velbesøgt fernisering på Osted Bibliotek, hvor udstillingen også kan opleves den næste måneds tid.

"De skal være flotte og fine", fortæller 22-årige Frederik Bagge Christensen, der er bruger på Søholm og havde æren at holde åbningstalen ved sidste uges fernisering.

De mange kunstværker, der nu kan opleves på Osted Bibliotek, har været godt to måneder undervejs og skriver sig ind i en fast Søholm-tradition, hvor brugernes kreativitet danner grundlag for en forårsudstilling.

"Det har været spændende at lave, og man har fået nye idéer", siger Charlotte Karina Larsen, som har skabt to af de såkaldte uglebrædder, hvor forskellige stoffer er bruges til at kreere abstrakte udgiver af det kloge natdyr.

"Der er nogle, der har fået en lille smule hjælp til at skære, men ellers har de lavet det hele selv", fortæller aktivitetsmedarbejder Mette Rasmusson og fortsætter:

"Vi er meget opmærksomme på, at vi skal lave noget, hvor publikum kan se, at det er voksne mennesker, der har arbejdet med tingene, men samtidig hvor alle har mulighed for at deltage", uddyber hun.

For en af de øvrige brugere på Søholm har forberedelserne til udstillingen udviklet sig til et decideret kærlighedsarbejde.

"Jeg har lavet de her to sammen med min kæreste Martin", forklarer Lene P og viser avisens udsendte to figurer, der er opstillet ved siden af hinanden på et lille podium, så de netop fremstår som et par.

"Jeg synes, det har været rigtig sjovt at lave. Nogle gange også lidt svært", siger hun.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk