14. juli 2020
Kristian Gislason fra koncertvirksomheden Come2Live er ny mand i spidsen for de traditionsrige slotskoncerter på Ledreborg Slot. Her ses han sammen med slotsejer Sylvia Monroe.Foto: Kim Rasmussen.
Kristian Gislason fra koncertvirksomheden Come2Live er ny mand i spidsen for de traditionsrige slotskoncerter på Ledreborg Slot. Her ses han sammen med slotsejer Sylvia Monroe.Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slotskoncert på Ledreborg fortsætter i nyt setup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slotskoncert på Ledreborg fortsætter i nyt setup
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 02. april 2019 kl. 14:06
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: De idylliske omgivelser, som har huset koncerterne i Ledreborg Slotspark gennem de sidste 25 år, bliver der ikke lavet om på. På indholdssiden vil der til gengæld være nyt under en forhåbentlig uforstyrret sol, når koncertgængere indtager det historiske anlæg lørdag den 17. august i år.

"Vi vil gerne skabe en unik oplevelse", opsummerer Kristian Gislason, direktør hos koncertarrangøren Come2Live på et pressemøde på Ledreborg Slot i sidste uge.

Den århusianske promoter gæstede Ledreborg Slot torsdag eftermiddag for at præsentere, hvad publikum har i vente i det nye setup efter mange år med DR ved roret.

Nye toner

Væk er navne som Stig Rossen og Silas Holst i front for et musical-fokuseret repertoire. I stedet er det Mads Langer, Tina Dickow, Caroline Henderson samt Danmarks Underholdningsorkester, der skal sikre interessen for de godt 7.000 billetter til koncerten, der netop er blevet sat til salg.

"Vi ønsker at have sangskrivningen og kunstneren i højsædet", forklarer Kristian Gislason om den kommende koncert, der har yderligere musikalske tilføjelser i vente.

Koncertplads får markant løft

Det er dog langt fra kun en musikalsk omkalfatring, der er i sigte. Således står selve koncertpladsen til et markant løft, når det handler om faciliteter som toiletter og barer, mens udbuddet af mad og drikke ligeledes står til en betydelig udvidelse. Til gengæld må publikum ikke længere medbringe deres egne madpakker.

"Det er vigtigt for os at vise, at vi ikke bare kommer med en bus fra Jylland. Derfor har vi taget Sjællandske Medier med som mediepartner, og det er også derfor, vi har de lokale idrætsforeninger med", forklarer Kristian Gislason.

Lokal forankring fastholdes

Mens der er tale om en ny begyndelse for slotskoncerten, når handler om musik og mad, står det samtidig klart at der ikke pilles ved den lokale forankring. Det betyder først og fremmest, at Lejre Idrætsforening igen i år vil være involveret i afviklingen af slotskoncerten og dermed også kan forvente at hente penge hjem til klubkassen på årets festligheder.

Ifølge John Monroe er netop den indgangsvinkel af årsagerne til, at Ledreborg Slot har takket ja til et samarbejde med Com2Live.

"Vi mener, at det lokale samfund skal være en del af de begivenheder, vi holder på Ledreborg. De skal føle, at det også er deres koncert", siger han.

Jens Wollesen

Gæsterne til årets Slotskoncert på Ledreborg har er markant anderledes musikalsk oplevelse i vente.

 


Og ændringerne er bestemt til at få øje på forud for sommerens koncert. Først og fremmest rent musikalsk, hvor Come2Live, der i forvejen arrangerer slotskoncerter i Frijsenborg Slotspark og på Hindsgavl Slot, har valgt at foretage et radikalt stilskifte.

"Vi får en helt anden slags mad på pladsen, og det synes jeg bestemt er en fordel", lød det fra ejeren af Ledreborg Slot.

"Vi har valgt at gøre programmet lidt længere. Vi åbner pladsen klokken 13 og lukker igen klokken 21.30", uddyber han.

"Der er ingen tvivl om, at vi tager kvælertag med en tradition. Men vi kan til gengæld love, at vi har et rigtig fint repertoire af mad på pladsen som bliver solgt til yderst rimelige priser, og det håber vi selvfølgelig, at folk vil tage positivt imod", forklarer Kristian Gislason, supplereret af Sylvia Monroe:

Tip os


mcred@sn.dk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk