16. oktober 2021
Der er igen mulighed for at fatte pennen på Hvalsø Bibliotek i sommerferien. Foto: Lejre Kommune.
Der er igen mulighed for at fatte pennen på Hvalsø Bibliotek i sommerferien. Foto: Lejre Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skriveskole: Unge juler i sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skriveskole: Unge juler i sommerferien
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. juni 2021 kl. 14:40

Hvalsø: De 14-17-årige, der går rundt med en forfatterspire i maven, kan igen i år komme på et gratis juleskrivekursus hos forfatter, Anne Klein i sommerferien. Kurset afholdes på Hvalsø Bibliotek fra mandag den 28. juni til fredag den 2. juli fra klokken 10-14.

Det skriver Lejre Kommune i en pressemeddelelse.

Fornyelse af genren
I pressemeddelelsen fortæller Anne Klein, at hendes erfaring er, at unge er glade for fx science fiction-genren, og hun er åben overfor nye input til julehistoriegenren.

- Jeg håber, at der i lighed med sidste år bliver skrevet nogle historie med et "ungt og lidt anderledes udtryk", selvom der selvfølgelig også er plads til de gode gammeldags julefortællinger. Eksempler på titler sidste år er fx Mordet på julemanden, og der var også et par noveller med klimajull, siger hun.

Igen i år får hver enkelt kursist sin historie trykt i et julehæfte for unge i Lejre Kommune, der lanceres ved en reception på Hvalsø Bibliotek lørdag den 6. november klokken 11.30 - 12.30.

Danmarksmester-tips
En særlig inspirator er besøget af den 20 årige tidligere Danmarksmesteren i novelleskrivning for unge fra 2019, Niels Juel Gregersen. Trods sin unge alder er Niels allerede en "garvet" forfatter bl.a. også indenfor julehistoriegenren, da han hvert år gennem de sidste fem år har haft en novelle med i julehæftet "Ved julelampens skær" fra Gyldendal.

God lokal opbakning til projektet

Projektet støttes af Lejre Bibliotek & Arkiv samt Børne- og Kulturpuljen i Lejre Kommune, der tidligere har støttet et lignende kursus sidste år.

Der er 8 pladser på holdet med plads til såvel erfarne som uerfarne skrivelystne. Tilmeldingen sker via mail til: ak@forfatteranneklein.dk, med et par linjer om en ide til, hvad en julehistorie kan handle om.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk