3. august 2021
Leg, underholdning og masser af muligheder for at udfolde sig kreativt er på tapetet i Holbæk Kommune henover sommeren. Foto: UngHolbæk.
Leg, underholdning og masser af muligheder for at udfolde sig kreativt er på tapetet i Holbæk Kommune henover sommeren. Foto: UngHolbæk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolernes sommerferie står for døren: Masser af tilbud til børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolernes sommerferie står for døren: Masser af tilbud til børn og unge
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. juni 2021 kl. 06:04
Af Holger Vincents

Holbæk Kommune: Fisketure, kunstneriske værksteder, idræt, e-sport, musik og underholdning.

Sådan lyder en hurtig overflyvning af de mange aktiviteter, der i vente i Holbæk Kommune i skolernes sommerferie.

- Sidste år deltog 5000 børn og unge i alderen 6-18 år, og jeg er nok indrettet lidt ligesom konen i muddergrøften, så jeg håber da, at vi kan nå samme niveau i år og gerne endnu flere, fortæller Pia Madsen, pædagogisk koordinator i UngHolbæk, der står bag den brede palette af ferietilbud.

Positivt fællesskab
Alt i alt kan børn og unge prøve kræfter med lige knap 100 forskellige aktiviteter spredt ud over syv uger henover juni, juli og august.

Og akkurat ligesom dengang programmet blev undfanget for over 30 år siden, handler det om at give Tølløse og resten af kommunens børn og unge et alternativ til at kede sig i sommervarmen.

- Sommeraktiviteterne blev startet af kommunens børne- og ungeudvalg som et egentligt kriminalitetsforebyggende tiltag, hvor man ønskede at tilbyde børn og unge et positivt fællesskab i ferien. Det er det for så vidt stadig den dag i dag, fortæller Pia Madsen, der selv har arbejdet med sommeraktiviteterne i næsten 30 år og i dag er tovholder på det omfangsrige program.

Foruden at sikre at de yngste i kommunen ikke står og hænger på gadehjørnet, har Covid-19 udvidet målgruppen for indsatsen, der i år er sat i søen med 220.000 kommunale kroner.

- Vi ved fra sidste sommer, at der er børn og unge, der er ensomme, fordi der ikke er de samme ting at lave, og rigtig mange familier måske ikke helt ved, hvordan de skal bruge tiden, uddyber den pædagogiske koordinator.

Bygger bro
Samtidig skal sommersyslerne både øge kendskabet til de lokale foreninger og bygge bro mellem arrangørerne. Eksempelvis Midtsjællands Mini Racing Klub i Tølløse, der igen i år har indvilget i at sætte sine fjernstyrede biler på programmet.

- For os (UngHolbæk red.) handler det i høj grad om, at foreningerne får kendskab til hinanden. Hvert år evaluerer vi programmet, hvor foreningerne deltager og deler gode og udfordrende oplevelser med hinanden. Det betyder også, at nogle efterfølgende vælger at indlede et egentligt samarbejde, forklarer Pia Madsen.

Sidste år fik UngHolbæk del i regeringen og Folketingets coronasommerpakke, hvilket betød, at alle aktiviteter kunne gøres gratis. I år er situationen en anden, men alligevel er der store dele af programmet, der ikke kræver penge op af lommen.

- Vi appellerer til foreningerne om, at det ikke skal koste noget, og tager man betaling, er det max 300 kroner, for så mener vi, at de fleste kan være med, siger Pia Madsen.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk