22. oktober 2021
Siden 1988 har Plant et Træ plantet omkring halvanden millioner træer rundt om i Danmark, og tusindvis af børn har været med.
gallery icon

Se billedserie

Siden 1988 har Plant et Træ plantet omkring halvanden millioner træer rundt om i Danmark, og tusindvis af børn har været med.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolen i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolen i skoven
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 21. december 2020 kl. 10:10

Vipperød: En ny skov med 3.200 træer er netop ved at blive plantet ved Vipperød. Den nye skov er noget af et særsyn, særligt fra luften, hvor det bliver tydeligt, at skoven er formet som et kæmpe, stort træ med stamme, grene og 45 kronblade. Det nye projekt vækker glæde hos Holbæk Kommunes borgmester.

- Jeg er utrolig glad for, at vi fra kommunens side kan lægge areal til det borgerdrevne skovprojekt i Vipperød. Det er virkelig godt gået af Vipperød Lokalforum, til glæde for børn, voksne, lokalområdet og naturen. For i Holbæk Kommune er klimaet rigtig højt på dagsordenen. Vi har grønne, ambitiøse målsætninger, da vi som geografisk område skal have reduceret vores CO2-udledning med 70 procent i 2030. Det er noget, som kommunen, borgere, erhvervsliv og samarbejdspartnere i fællesskab skal arbejde sammen om for at kunne realisere. Og det kan et projekt som dette være en del af løsningen på, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Udendørs undervisning

Det kæmpe, landskabstræ bliver et undervisningslokale under åben himmel. Grupperingen af træerne gør den til et oplagt udflugtsmål for skoler, fordi eleverne i undervisningsskoven nemt og overskueligt kan introduceres til de mest almindelige danske træer.

Og ifølge Jens Døssing, der er landsformand for Plant et Træ, kan det være med til at inspirere børn og unge til at tage vare på naturen.

- For Plant et Træ handler det derfor ikke bare om at plante træer, men også om at give kærligheden til naturen videre til nye generationer, så de automatisk passer på den. For dét man holder af, passer man på, siger landsformand Jens Døssing, der også takker sine sponsorer Automester, Female, Chr. Hansen, Huspumpen, Spring Copenhagen og Magisterforeningen for at gøre skovplantningen muligt.

Siden 1988 har organisationen plantet omkring halvanden millioner træer rundt om i Danmark, og tusindvis af børn har været med. Plant et Træ har foreløbigt etableret ti undervisningsskove og bidraget med undervisningsmaterialer.

Borgerinitiativ bag

Initiativet udspringer af en idé, som Søren Meinert fik. Derefter gik det hurtigt med at få stablet en dialog med Holbæk Kommune, Plant et Træ og Banedanmark på benene.

Etableringen sker derfor kvit og frit, da Vipperød Lokalforum og Holbæk Kommune har indgået et samarbejde med Plant et Træ, der finansierer projektet. Desuden sker det også med støtte fra Banedanmark, da den nye skov erstatter de træer, der er fældet i forbindelse med elektrificeringsarbejdet af jernbanestrækningen mellem Holbæk og Roskilde.

- Vi er rigtig glade for, at Plant et Træ og Banedanmark vil rejse ny skov på et kommunalt areal i Vipperød. Det er et grønt projekt, som har kæmpe værdi for vores lokalområde, og som både vi og dyrelivet vil kunne få stor glæde af. Dét at komme ud i naturen er sundt for både krop og sjæl, ligesom det giver udfordringer, bedre motorik og oplevelser. Skoven bliver på sigt hele byens skov. Til brug for skole, dagtilbud, spejdere, dagplejere, børn, voksne og familier, fortæller Søren Meinert, der tilføjer, at de i Vipperød har fået tilføjet en hundelegeplads og shelterplads til byens udendørstilbud.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk