22. august 2019
Elever fra indskolingen samlede affald på skolens område og var meget stolte over deres fund.
gallery icon

Se billedserie

Elever fra indskolingen samlede affald på skolens område og var meget stolte over deres fund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolelever indsamlede et kvart ton affald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolelever indsamlede et kvart ton affald
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 02. april 2019 kl. 20:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Osted: Flere hundrede kilo affald og tusindvis af cigaretskod. Sådan lød resultatet, da Osted Skoles elever i den forgangne uge samlede affald både på skolen og i Osted by i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings store landsdækkende affaldsindsamling onsdag den 27. marts.

I alt blev der indsamlet 226,3 kg affald, foruden 80 øl- og sodavandsdåser, samt ikke mindre end 3404 cigaretskod,

Indsamlingen er en del samarbejde imellem den lokale skole og Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Lejre, hvis repræsentant Carsten Christiansen besøgte skolen klokken 10.30 og introducerede eleverne for baggrunden for indsamlingen.

Efter frokost blev selve indsamlingen skudt i gang af viceskoleleder, Marianne Gregersen, der i sin tale lagde vægt på Osted Skoles profil som grøn skole, idet skolen sidste år erhvervede sig et "Grønt Flag", som er Friluftrådets initiativ for mere bæredygtigt bevidste elever, blandt andet gennem lokale miljøaktiviteter.

Derfor fik eleverne udleveret miljørigtige bioplast-poser fra Danmarks Naturfredningsforening og handsker indkøbt til formålet.

Indskolingen samlede ind på skolen, hvorimod mellemtrin og overbygning fik til opgave at rense Osted bys gader og stræde.

På vejestationen på skolen tog Gustav Petersen og Emilie Sofie Jørgensen fra 7. klasse imod affaldssækkene, efterhånden som eleverne fik fyldt dem med affald. Gustav og Emilie sidder i Osted Skoles Miljøråd og har blandt andet været med til at tage initiativ til skolens deltagelse i indsamlingen. .

Vinder af den interne "klassekonkurrence" blev 6. klassen, der alene indsamlede 44,85 kg affald, og derfor fik overrakt en vandrepokal, hvilket samtidig betyder, at Osted Skole også i fremtiden vil hjælpe med at holde byen ren gennem denne årlige affaldsindsamling.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk