16. september 2019
?Det betyder rigtig meget forstået på den måde, at det giver et boost udadtil i forhold til virksomheden?, siger Poul Bøje Nielsen, Skoemagerkroens restauratør. Foto: Holger Vincents.
?Det betyder rigtig meget forstået på den måde, at det giver et boost udadtil i forhold til virksomheden?, siger Poul Bøje Nielsen, Skoemagerkroens restauratør. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoemagerkroen vinder 'Bedst på Sjælland': "Det kræver enorme ressourcer og viljestyrke"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoemagerkroen vinder 'Bedst på Sjælland': "Det kræver enorme ressourcer og viljestyrke"
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. maj 2019 kl. 12:15
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirke Såby: De færreste madører havde formentlig sat deres penge på, at en restaurant med under et år på bagen kunne tage sejren foran langt mere erfarne konkurrenter i en gastronomikonkurrence.

Ikke desto mindre var det netop, hvad der skete i sidste uge, hvor Skoemagerkroen snuppede sejren i 'Bedst på Sjælland' og de medfølgende 25.000 kroner i præmiepenge.

"Det betyder rigtig meget forstået på den måde, at det giver et boost udadtil i forhold til virksomheden. Nu ringer du selv, og der er ingen tvivl om, at markedsføringsmæssigt er det rigtig godt for os. Men når det er sagt, så er det ikke derfor, vi stiller op. Vi stiller op, fordi det er super spændende at konkurrere", fortæller restauratør Poul Bøje Nielsen.

Fire point blev afgørende
Skoemagerkroens øverste chef kan lade jublen få frit løb ovenpå en neglebidende tæt finale på Hotel Bretagne i Hornbæk, hvor det lykkedes den historiske beværtning fra Kirke Såby at slå Fredensborg-restauranten Atelier 85. Kun fire pointe skilte de to finalister efter dommernes endelige votering.

"Det var meget intenst, men jeg vil sige, uden at skulle lyde ophøjet, at jeg sad med en super god fornemmelse under hele aftenen", siger Poul Bøje Nielsen, der fik en noget usædvanlig rolle under serveringen af onsdagens finalemenu. I stedet for at stå i køkkenet og tjekke de færdige tallerkener, som det ellers har været fremgangsmåden i de to første runder af 'Bedst på Sjælland', indtog den 49-årige restauratør denne gang en mere passiv rolle.

Uvant rolle
Forud for den altafgørende gastronomiske tvekamp havde Skoemagerkroens kokke og tjenere nemlig gjort det klart overfor chefen, at de ønskede at stå på egne ben.

"Det var selvfølgelig lidt angstprovokerende, men også helt fantastisk at det så lykkedes dem at vinde. Det vidner virkelig om, hvad de kan", lyder det fra restauratøren, der samtidig benytter lejligheden til at sende roser i retning af Atelier 85.

"Brian (Pedersen red.) er en sindssygt dygtig restauratør og kok, der blandt andet er blevet nomineret til Bocuse d'Or, så det er bestemt ikke hr. hvem som helst, det lykkedes os at slå", fortsætter Poul Bøje Nielsen.

Skoemagerkroens vindermenu bestod blandt andet af fjordrejer med fermenterede og pocherede asparges, langtidsstegt kalvetyksteg med emulsion af løvstik og små nye kartofler og backed Alaska med ristet rabarbersorbet til dessert, mens hele herligheden blev understøttet af en nøje sammensat vinmenu.

Ansatte har knoklet
Og arbejdet med at udtænke de mange retter til det altafgørende svendestykke i Hornbæk, såvel som de øvrige afdelinger af dette års udgave af 'Bedst på Sjælland', har i den grad trukket veksler på Skoemagerkroens personale.

Poul Bøje Nielsen vurderer, at hver af hans ansatte i snit har lagt mellem 70-80 timer til forberedelse i forbindelse med hver af konkurrencens tre runder.

"Det kræver enorme ressourcer og viljestyrke, og derfor kan jeg også kun være super stolt af mine medarbejdere. Jeg vil vove at påstå, at det er et af de stærkeste teams, jeg nogensinde har haft", siger den historiske beværtnings chef, der i den forbindelse påpeger, at kroen sideløbende med deltagelsen i 'Bedst på Sjælland' har kørt de sædvanlige mellem 500-600 kuverter om ugen.

Den kadence skal naturligvis holdes her på bagkant af konkurrencen, men der er også forkælelse i sigte for restaurantens medarbejdere. Præmiesummen på de 25.000 kroner er således allerede afsat til en sommerfest. En velfortjent en af slagsen, hvis man spørger Poul Bøje Nielsen, der nu vil bruge den næste stykke tid på at nyde sejren i 'Bedst på Sjælland, før nye målsætninger sættes på kortet.

"Inden vi åbnede, lagde vi en 2020-plan, og den er vi allerede i hus med. Det er ret vildt, og derfor skal vi også lige give os selv lov til at lære at gå, for det er gået rigtig stærkt", siger han.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk