10. april 2020
Det er publikumstællere som denne under informationstavlen, som skal bidrage til at udvikle Skjoldungestien. Foto: Mikkel Eeg.
Det er publikumstællere som denne under informationstavlen, som skal bidrage til at udvikle Skjoldungestien. Foto: Mikkel Eeg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjoldungestiens publikum skal tælles

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjoldungestiens publikum skal tælles
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. marts 2020 kl. 12:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nationalparken: Skjoldungestien bugter sig hele vejen fra Hvalsø til Roskilde.

Langs ruten følger historien om urlandskaber, mystiske sagnkonger og vores fælles fortid. De mange natur- og kulturoplevelser langs ruten og variationen i landskabet er noget af det, der gør Skjoldungestien til en populær vandrerute.

Med Skjoldungestiens popularitet og potentiale følger behovet for flere og bedre faciliteter og fortællinger langs ruten. Fremtidens Skjoldungesti

Derfor udgiver Nationalpark Skjoldungernes Land en ny folder dette forår, og fremadrettet ønsker nationalparken i samarbejde med Roskilde Kommune og Lejre Kommune at give ruten et yderligere løft, f.eks. med nye overnatningsmuligheder.

Men hvor præcis på Skjoldungestien, man skal lægge nye faciliteter i fremtiden, og hvor meget de herefter bliver brugt, det er nogle af de spørgsmål, man håber at finde svar på med en ny kortlægning af færdslen langs ruten.

12 sensorer
Det er Nationalpark Skjoldungernes Land, som har sat de 12 nye sensorer op. Sensorerne er placeret på nøje udvalgte steder langs ruten - hele vejen fra Boserup Skov til Bidstrup Skovene.

Sensorerne tæller de forbipasserende - og intet andet. De er placeret både ved besøgssteder og på mere isolerede strækninger, sådan at det bliver muligt at adskille den daglige, lokale hundelufter fra de mere bestøvlede vandrere.

Over de næste år vil Nationalparken og kommunerne følge udviklingen og eventuelt flytte tællerne, sådan at de dækker et større område.

I Nationalpark Skjoldungernes Land glæder man sig til at følge publikumstællingerne og få information om den nuværende brug af Skjoldungestien, samt effekten af den indsats, som Nationalparken og kommunerne gør fremadrettet. Det fortæller Mikkel Eeg, som er projektleder i Nationalpark Skjoldungernes Land.

- Vi kan bruge tællingerne til at sikre, at vi investerer vores energi rigtigt, fx ved at lave en ny shelterplads, hvor behovet er størst, siger Mikkel Eeg.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk