13. maj 2021
Team Skjold Cycling er klar til at sadle op under dette års udgave af Stafet For Livet Lejre. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Team Skjold Cycling er klar til at sadle op under dette års udgave af Stafet For Livet Lejre. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjold fragtes fra Kirke Hyllinge til Osted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjold fragtes fra Kirke Hyllinge til Osted
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. april 2021 kl. 10:24
Af Holger Vincents

Osted: Du forbinder formentlig Stafet For Livet Lejre med en rask gåtur.

Under dette års udgave af den velgørende motionsevent kan du imidlertid også sætte dig op på jernhesten i den gode sags tjeneste.

Et nyt lokalt cykelhold, 'Team Skjold Cycling', har nemlig for kort tid siden set dagens lys. Målet er at tilbagelægge cirka 40 kilometer på Lejres landeveje under stafet-weekenden i juni måned og samtidig sikre, at en helt bestemt genstand, når sit destinationssted.

- Det er et åbent hold, så har alle, der har lyst, har mulighed for at være med og dermed bidrage til Kræftens Bekæmpelse, fortæller Mogens Pedersen, næstformand i Stafet for Livet Lejre og initiativtager til Team Skjold Cycling.

Fra syd til nord
Foreløbig har 17 deltagere tilmeldt sig cykelholdet, der passerer startstregen på butikstorvet i Osted søndag den 13. juni klokken 9.15. Rytterne lægger fra land med en morgensang med musikalsk akkompagnement, hvorefter turen går nordpå mod stafettens fysiske base på Trekanten i Kirke Hyllinge.

Her skal Team Skjold Cycling overvære årets afslutningsceremoni og nyde en sandwich, som holdsponsoren Ostemejeriet har smurt.

Inden motionisterne vender næsen hjemad igen, får de overrakt et helt særligt skjold af stafettens formand Torkil W. Jørgensen.

- Skjoldet skal symbolisere, at vi befinder os i Nationalpark Skjoldungernes Land, og det fungerer samtidig som en depeche, som vi bringer fra årets base i Kirke Hyllinge til næste års base, fortæller Mogens Pedersen, der dermed afslører, at stafetten rent fysisk flytter til Osted i 2022. Han vil dog endnu ikke uddybe de nærmere detaljer om Stafettens egen olympiske fakkel.

"Godt at komme ud"
Det ændrer ikke på, at Team Skjold Cycling med knap 20 deltagere på kort tid har vundet stor lokal opbakning. En af rytterne har udover det obligatoriske startgebyr valgt at donere yderligere 500 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg ville gerne være med til at reklamere for den her initiativrige gruppe. Flere og flere på vores alder sætter sig op på cyklen, fordi det er rigtig godt at komme ud, og samtidig bakker vi op om kræftsagen, forklarer Holger Larsen, der bor i Osted, og ligesom Mogens Pedersen er en del af det lokale cykelforetagende Kulturpedalerne.

Det er Niels Forsby fra Lejre derimod ikke. Han blev introduceret til Team Skjold Cycling under en fodboldtræning i den lokale klub, men er også vant til at bruge fødderne til at træde i pedalerne.

- Jeg cykler i forvejen med lille gruppe ældre mænd i Lejre hver tirsdag og syntes, det her initiativ lød meget sjovt samtidig med, at det går til et godt formål, fortæller han.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk