15. april 2021
Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt, at Lejre Kommune omgående skal indføre skærpede regler for besøg på alle kommunens plejecentre. Foto: Pixabay.
Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt, at Lejre Kommune omgående skal indføre skærpede regler for besøg på alle kommunens plejecentre. Foto: Pixabay.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skærpede regler for besøg på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærpede regler for besøg på plejecentre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. november 2020 kl. 14:38

Lejre: Styrelsen for Patientsikkerhed har meddelt, at Lejre Kommune omgående skal indføre "besøgsrestriktioner" - dvs. skærpede regler for besøg - på alle kommunens plejecentre og på aflastningspladserne på Grønnehave.

Der er i øjeblikket ingen smittede beboere eller medarbejdere på plejecentrene i kommunen. Men beslutningen er truffet, fordi der i Lejre Kommune generelt er mange smittede i denne tid.

Én nærmeste pårørende

Det er dog stadig muligt for beboeren at få besøg, og det skal foregå på denne måde: Beboeren kan få besøg i egen bolig af én nærmeste pårørende, som beboeren udvælger. Styrelsen for Patientsikkerhed definerer nære pårørende som "fx beboerens ægtefælle, faste samlevende, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn".

Kritiske situationer

I kritiske situationer kan beboeren få besøg af "nære pårørende" i egen bolig. Styrelsen for Patientsikkerhed definerer nære pårørende som: "ægtefælle, samlever og slægtninge i lige linje fx forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn. Fjernere slægtninge, søskende, stedbørn eller plejebørn kan efter omstændighederne også anses som nære pårørende, navnlig i de tilfælde, hvor der ikke er en ægtefælle, samlever eller børn."

Særligt besøgsrum

På hvert plejecenter skal der være et særligt besøgsrum. Her kan beboeren få besøg af højst tre faste nære pårørende (den nærmeste pårørende og yderligere to faste nære pårørende), dog højst to nære pårørende ad gangen.

I øvrigt kan beboeren få besøg - også af andre - udendørs, lige som det stadig er muligt for beboeren selv at tage på besøg eller lignende uden for plejecentret. Alle beboere og pårørende får direkte besked om de nye restriktioner.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk