20. oktober 2021
De fleste bilister har nok bemærket, at Hovedgaden i Hvalsø i skrivende stund er ensrettet. Det bliver den ved med at være en rum tid endnu.
De fleste bilister har nok bemærket, at Hovedgaden i Hvalsø i skrivende stund er ensrettet. Det bliver den ved med at være en rum tid endnu.
Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se tidsplanen: I denne uge skal Hovedgaden stå færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se tidsplanen: I denne uge skal Hovedgaden stå færdig

Se tidsplanen længere nede i artiklen.

Opdateret 16. september 2021 kl. 15:20
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. september 2021 kl. 14:36
Af Holger Vincents

Hvalsø: Hvis du allerede er ved at være godt træt af ensretning og rod i Hovedgaden i Hvalsø, skal du væbne dig med en pæn portion tålmodighed.

Ifølge Lejre Kommunes tidsplan, som Mediecentret er kommet i besiddelse af, er det nemlig først i uge 52, at forskønnelsen af færdselsåren er noget nær fuldbragt.

- Anlægsarbejdet skal efter planen være færdigt lige inden nytår i år. Det afsluttende slidlag og de grønne cykelbaner bliver dog først anlagt i april måned 2022, når frosten har sluppet, oplyser Henrik Hjortbøl, afdelingsleder i Trafik, affald og genbrug i Lejre Kommune.

Han uddyber, at opdateringen af den normalt så travle vej, som firmaet Anlægsgartner Gottlieb står for, begynder i den kommende uge. I første omgang er det strækningen fra viadukten og frem til Søtorvet, der får en overhaling. Her er Hvalsø Kraftvarmeværk i skrivende stund næsten færdige med at lægge rør ned langs vejen.

- Arbejdet på Hovedgaden er fordelt på tre etaper, hvor vi arbejder i halen på fjernvarmeværket. Det betyder også, at vores tidsplan både er afhængig af vejret og fjernvarmeværkets fremdrift, understreger Henrik Hjortbøl.

(Artiklen fortsætter under billedet)

A209761 - Diverse-Default

Som det fremgår af kortet er Lejre Kommunes arbejde med at forskønne Hovedgaden i Hvalsø delt op i flere etaper. Håndværkerne tager fat i uge 38 ved viadukten og bevæger sig mod vest, hvor de skal være færdige omkring årsskiftet.
Etape 1 (rød): Søvej - Præstegårdsvej uge 38-42
Etape 2 (blå): Præstegårdsvej - Skole uge 43-46
Etape 3 (grøn): Skolevej - Roskildevej uge 47-49
Etape 4 (gul): 1804-pladsen uge 50-51
Tidsplan: Lejre Kommune.


Afdelingslederen tilføjer, at ensretningen fra Søvej og frem til rundkørslen ved Ny Ringstedvej tidligst ophæves ved årsskiftet, hvor hovedparten af den nye belægning efter planen skal være rullet ud.

- Det ville blive rent kaos, hvis vi skulle gøre arbejdets etaper kortere og længere undervejs. Derfor har vi valgt, at ensretningen er den samme i hele anlægsperioden, forklarer Henrik Hjortbøl.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk