30. juli 2021
Forvandlingen er total indendøre, hvor de 20 værelser blandt andet får egne badeværelser.
gallery icon

Se billedserie

Forvandlingen er total indendøre, hvor de 20 værelser blandt andet får egne badeværelser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Kom med inden for i nyt kvindekrisecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Kom med inden for i nyt kvindekrisecenter
Opdateret 02. december 2020 kl. 09:18
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 01. december 2020 kl. 06:17
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Lindenborg: Kvindekrisecentret Bella Vista på den forhenværende Lindenborg Kro blev godkendt af Socialtilsynet i uge 45, og dermed er den sidste formelle sten ryddet af vejen for det kommende center med plads til 20 voldsramte kvinder og deres medfølgende børn.

- Jeg har armene i vejret for mit hjertebarn, siger Bibi Stella Kirkegaard, der er initiativtager til det kommende kvindekrisecenter i den 2200 kvm store ejendom.

Den store omgang

Den gamle kro myldrer nu med håndværkere i gang med ombygningen. De 20 værelser får næsten alle eget badeværelse, vægge bliver flyttet, køkkenet udvidet, og den gamle barstue, The Hunting Room, bliver snart til et meditationsrum.

- Jeg har et godt samarbejde med ejeren Philip baron von Malsen-Plessen. Vi finder altid løsninger, og jeg får frihed til at indrette stedet optimalt som krisecenter for disse kvinder og deres børn, siger Bibi Stella Kirkegaard.

Plads til børn

Der ligger meget arbejde forude inden åbningen 1. marts. Interiøret i ejendommen er skrællet helt i bund, og badeværelser er så småt ved at tage form på førstesalen.

Uden for den gamle kro står håndværkerbiler parkeret, og ved siden af ejendommen har en kolossal bunke mursten hobet sig op. I denne uge bliver trampoliner gravet ned i jordniveau, og der bliver også flere store aktivitetsrum inden døre til kvindernes børn.

- Jeg har ledt efter et sted med god plads til børnene, fortæller Bibi Stella Kirkegaard, der snart har lagt sidste hånd på hjemmesiden, der udover dansk skal kunne læses på både engelsk, arabisk, farsi, tyrkisk, russisk.

Gennem kroppen

Ellers har hun travlt med at designe køkkenet, lægge planer for indretning og indkøb til værelserne, samt være på forkant med computere og netværk. Og så er der hele fagligheden, som skal fungere, når de fysiske rammer er på plads.

- Jeg har mange tanker om det faglige niveau. Vi bliver et krisecenter med meget fokus på både det fysiske og det mentale, og vi kommer til at arbejde med traumer gennem kroppen, fortæller initiativtageren, der er uddannet cand. mag, men har årelang faglig erfaring fra både krisecentre og psykiatrien.

Flosset nervesystem

De fremtidige kvinder på Bella Vista kommer typisk med et flosset nervesystem, og nogle kan have angst, depression eller posttraumatisk stress. Alt det skal bearbejdes for at kunne heles, men først og fremmest skal det grundlæggende på plads.

- Helt basalt skal vi have søvnen og det fysiske til at fungere, ellers er det svært at bearbejde voldens følgevirkninger på det følelsesmæssige og mentale plan. Vi beroliger nervesystemet via åndedrættet og reducerer stress, angst og depression ved hjælp af videnskabeligt dokumenterede teknikker, forklarer lederen.

Universel vejrtrækning

Bella Vista tilbyder først og fremmest de jagede kvinder sikkerhed og anonymitet, men bearbejdningen af volden og dens følgevirkninger via de stressforløsende åndedrætsteknikker bliver en daglig begivenhed på krisecentret.

- Man trækker heldigvis vejret ens på alle sprog, smiler Bibi Stella Kirkegaard, der selv har undervist i teknikkerne siden 2003.

Hun begynder at ansætte personale fra januar, og ender med omkring 15 medarbejdere, der fordeler sig på pædagoger, socialrådgivere, børnerådgivere, en faglig leder, en psykolog samt rengøringspersonale.

Bella Vista
Se mere på www.bellavistakrisecenter.dk eller på Facebook: Bella Vista Krisecenter

Tip os


mcred@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk