28. september 2021
Motionisterne sagde søndag farvel og tak til Skovløberen, der blev skudt igang for 19. og foreløbigt sidste gang. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Motionisterne sagde søndag farvel og tak til Skovløberen, der blev skudt igang for 19. og foreløbigt sidste gang. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 400 sendte Skovløberen over målstregen for sidste gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 400 sendte Skovløberen over målstregen for sidste gang
Opdateret 06. september 2021 kl. 14:52
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 06. september 2021 kl. 09:54
Af Holger Vincents

Søndag var det sidste udkald for motionister med ønsket om at få et minde fra Skovløberen med hjem til medaljevæggen.

I smukt solskinsvejr satte maratonløberne i gang fra Hvalsø Hallen klokken 9.45 med direkte kurs mod Bidstrup Skovene og dagens styrkeprøve i det idylliske men også stærkt kuperede terræn.

I de følgende timer fik den langtidsholdbare gruppe selskab i skoven. Gæsterne var dagens øvrige deltagere på de lidt mere humane distancer, der samtidig bragte antallet af startende løbere op over 400 ved middagstid

Blandt de første til på ny at krydse stregen i Skovløberens 19. og foreløbigt sidste udgave var 22-årige Rasmus Moesgaard. Den unge løber tilbagelagde femkilometeren i dagens hurtigste tid og kunne dermed indtage toppen af podiet foran halkomplekset.

- Hvis jeg skal være ærlig, havde jeg håbet på et bedre resultat. Jeg skulle gerne have været under 19 minutter, lyder det selvkritisk fra vinderen.

Et ønske det officielle løbsur dog kort efter kunne opfylde. 18 minutter og 55 sekunder, præciserede computeren i målområdet.

Hurtig 10-årig

Den hurtige herre bor i Roskilde, hvor han meget passende arbejder i sportsforretningen Løberen.

Men Rasmus Moesgaard trådte rent faktisk sine første løbesko i Hvalsø blot 500 meter fra Skolevej. Et sted han formentlig ikke skal stå med mere metal om halsen lige med det første.

- Det er da ærgerligt, at løbet forsvinder. For jeg plejer altid at deltage, og det er ligesom det lokale løb, vi har herude, siger han.

En anden af søndagens hurtigste har trods sin unge alder også allerede adskillige udgaver af Skovløberen på cv'et. I år sluttede blot 10-årige Alma Theisen som nummer to på kvindernes femkilometer. Ikke børnenes. Kvindernes.

- Jeg er tilfreds. Det var super hårdt, udbryder den talentfulde løber, kort efter hun er kommet i mål i tiden 25.34 til stor jubel for sin familie.

Arrangør: Der skal ske noget nyt

At både publikum og løberne nu må finde andre græsgange betyder, at et unikt motionsløb uden trafik og med Sjællands højeste punkt på rutekortet nu er fortid. Det er meldingen fra Hvalsø Løbeklub, der gennem en lang årrække har stået bag Skovløberen.

- Det er da lidt vemodigt, fortæller Gitte Vincents, fra Hvalsø Løbeklub, der via sin formandspost i løbeklubben gennem en lang årrække har været tovholder på udforingerne i de naturskønne omgivelser. En formandspost hun i øvrigt vinkede farvel til tidligere på året, hvor tøjlerne blev overdraget til Mai Klærke Mikkelsen.

At ansvaret er blevet mindre, betød imidlertid ikke, at Gitte Vincents var mere eller mindre stemplet ud søndag middag. Tværtimod. Vanen tro havde den nybagte farmor iført sig lyserød hat og headset i rollen som konferencier.

- Det har været en rigtig sjov tid med Skovløberen, men nu skal der nye kræfter til. Der skal ske noget nyt, fastslår den 62-årige ildsjæl, der sammen med cirka 40 andre frivillige kræfter har stablet Skovløberen 2021 på benene.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk