11. juli 2020
Liljeborgfonden donerer en halv million til Sagnlandet Lejre gennem særlig corona-pulje og sikrer dermed at det også i 2020 bliver muligt at opleve fortiden helt tæt på. På billedet ses stifter af Liljeborgfonden, Winnie Liljeborg og direktør i Sagnlandet Lejre, Lars Holten, under et besøg på den midtsjællandske kulturattraktion. Foto: Sanglandet Lejre.
Liljeborgfonden donerer en halv million til Sagnlandet Lejre gennem særlig corona-pulje og sikrer dermed at det også i 2020 bliver muligt at opleve fortiden helt tæt på. På billedet ses stifter af Liljeborgfonden, Winnie Liljeborg og direktør i Sagnlandet Lejre, Lars Holten, under et besøg på den midtsjællandske kulturattraktion. Foto: Sanglandet Lejre.
Foto: Ole Malling
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sagnlandet modtager donation på en halv million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagnlandet modtager donation på en halv million kroner
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 02. juni 2020 kl. 12:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Sagnlandet Lejres besøgende vil også i 2020 kunne prøve kræfter med fortiden, og uden bekymring kaste sig ud i aktiviteter i trygge rammer, når dørene slås op til en ny sæson tirsdag den 9. juni.

Det står klart, efter det netop er blevet offentliggjort, at Sanglandet modtager en donation på en halv millioner kroner fra Liljeborgfonden.

-For os er den flotte gave fra Liljeborgfonden essentiel. Den betyder for eksempel, at vi kan holde vores mest populære familieområde, Båldalen, åbent for gæster. Her kan store og små være fysisk aktive og selv prøve kræfter med fortiden. For eksempel kan man sejle en tur i stenalderkano eller 1900-tals robåd, brænde energi af på brændehugning med en jernalderøkse eller selv grutte mel og bage kiks over bål som man har gjort det siden bondestenalderen og op gennem oldtiden, siger Sagnlandet Lejres direktør Lars Holten i en pressemeddelelse oven på den glædelige nyhed.

Liljeborgfonden er oprettet af den tidligere Pandora-ejer Winnie Liljeborg og står blandt andet bag det nye julemærkehjem i Roskilde, såvel som en række andre donationer i netop Roskilde-området.

Maskiner og bemanding
Nu er det så Sagnlandet Lejres tur til at modtage et tilskud fra fonden. Pengene betyder, at aktivitetscentret nu kan investere i en ny gulvvaskemaskine, hjælp til ekstra bemanding som kan afspritte økseskafter og padler til stenalderbåde og stemmeforstærkere til de dragtklædte historiske formidlere. Alt sammen ting som direktør i Sagnlandet Lejre, arkæolog Lars Holten, aldrig i sin vildeste fantasi havde troet skulle indgå i en fondsansøgning.

Ikke desto mindre er det økonomisk hjælp til netop nogle af de ting, som Liljeborgfonden har doneret til den sjællande kulturattraktion på baggrund af den aktuelle coronakrise. Og det er en hjælp som er helt uundværlig. For skal Sagnlandet Lejre klare sig gennem skærene, og også i 2020 levere historiske oplevelser og aktiviteter til gæster i alle aldre, kræver det det både nytænkning og masser af ekstra rengøring, forklarer direktøren.

-Samlet set betyder donationen at det også i år bliver muligt at sikre både inddragende aktiviteter og gode, trygge rammer for alle vores besøgende. Fra børnefamilier til bedsteforældre og børnebørn og fra skoler og børneinstitutioner og grupper med særlige behov. Så de kan få det fulde udbytte af et besøg i vores smukke rammer, hvor der er god plads, højt til loftet og mulighed for leg, læring og fysisk udfoldelse i vores rekonstruerede miljøer. Med Liljeborgfondens flotte gave går håndsprit og aktive historiske oplevelser nu endelig hånd i hånd, siger Lars Holten.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk