21. august 2019
Sagnlandet Lejre fejrer påsken som i gamle dage.
Sagnlandet Lejre fejrer påsken som i gamle dage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sagnlandet Lejre fejrer påsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagnlandet Lejre fejrer påsken
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. april 2019 kl. 08:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: I Sagnlandet Lejre markerer påsken starten på sæsonen, og der er derfor rigeligt med aktiviteter at give sig i kast med.

I Krikkebjerghuse, som landbomiljøet i Sagnlandet Lejre hedder, har beboerne stablet en påskefest på benene, som ikke er set lige på egnen i mange år. Æg hører påsken til og gæsterne kan både være med til at farve dem, som man gjorde da tip-tip oldemor var barn og som noget helt særligt for påsken må man helt legalt gerne lege med maden: alle inviteres med til at lege de gode gamle påskelege som trille-med-æg og æggevæddeløb. I snitteværkstedet kan man prøve kræfter med husmandssysler, for hænderne lå aldrig stille hen. Bliver ganen tør efter al denne festivitas, så er der en dram til de voksne - snaps til påske kan man ikke komme udenom. Det anbefales dog ikke at kigge for dybt i flasken, hvis man også har planer om at træne sine jagtevner på buebanen.

"Folk i midten af 1800-tallet levede et nøjsomt liv, men ved højtiderne tillod man sig at gøre lidt ekstra ud af det. Man fik lidt ekstra godt at spise, og friske æg var i høj grad betragtet som luksus, fortæller Lotte. Højtiden betød også et tiltrængt brud med den daglige trummerum, en pause fra det daglige hårde arbejde. Man tog sig tid til at lege og have det sjovt. Det er den samme slags lege, vi indbyder Sagnlandet Lejrs gæster til at deltage i, for at give dem et indblik i livet i de rigtig gamle dage", fortæller Lotte Rask, leder af Sagnlandet Lejres landbomiljø.

Der er samtidig mulighed for at opleve Sagnlandet Lejres vildsvineunger med stribet ryg, ligesom man kan være med, når landbofolkene fodrer gederne.

"Her vil være sjove påskelege for både børn og barnlige sjæle i alle aldre", fortæller formidlingsansvarlig i Sagnlandet Lejre Lasse Stockholm Nielsen.

Yderligere info på sagnlandet.dk

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk