27. september 2020
Karen Vinther Ringsmose er ny sognepræst i Rorup og Glim. Privatfoto.
Karen Vinther Ringsmose er ny sognepræst i Rorup og Glim. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rorup og Glims nye sognepræst fortæller: Det tror jeg på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rorup og Glims nye sognepræst fortæller: Det tror jeg på
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. september 2019 kl. 15:02

Rorup og Glim: Jeg er den nye præst i Rorup og Glim. Jeg hedder Karen Vinther Ringsmose og er 40 år gammel. Min mand, Andreas og vores fire børn: Jens på 5, Gertrud på snart 10, Esther på snart 13 og Ena Marie på 17 flyttede her til fra København i børnenes sommerferie, og jeg blev indsat i kirkerne den 14. juli. Sikke en festdag! Vi er alle sammen vilde med den friske luft, de enormt store træer og de skønne marker som bølger bag vores have. Og vi er glade for endelig at have plads til en hund. Vi er også alle enige om, at der er langt til det meste på gåben eller cykel - især nu i efterårets regn og blæst. Vi er stadig trætte, når vi vågner. Vi skal lige vende os til det nye liv på landet. Og vi får langsom øjne. Og ser, hører, smager og besøger de utrolig mange skønne steder området byder på. Vi er blevet taget utrolig godt imod og folk er søde og hjælpsomme og viser os gerne vej.

Jeg har en særlig præsteprofil fordi jeg er såkaldt paragraf 2-uddannet. Jeg er uddannet lærer, har læst teologi i nogle år, er kandidat i pædagogisk filosofi og har en teologisk overbygning som kvalificerer mig til at søge job som præst. Jeg har i mange år beskæftiget mig med eksistenssamtaler, hvilket nok farver min tilgang til mit arbejde.

Jeg møder mange som fortroligt fortæller mig at de også tror, meeen altså ikke på samme måde som mig. De tror, der er noget større. Og de tror på kærligheden, som den rette vej. Og de går i kirke til jul fordi de godt kan lide traditionen og den store sammenhæng. Og så undrer jeg mig over, hvad de forestiller sig, at forskellen er imellem, hvad jeg tror og hvad de tror. Jeg har bare flere ord for det fordi jeg nu engang har arbejdet med det i lang tid.

Jeg møder også mange som lidt drillende fortæller mig, at de jo ikke rigtig er til det med kristendom, fordi de tror på videnskaben... Men jeg tror sørme også på videnskaben. Videnskab og tro er svar på to forskellige spørgsmål.

Og så oplever jeg, at folk tror, at jeg tror på en fordømmende Gud. Og nu kommer jeg til min pointe. Jeg ville ønske, at vi snakkede lidt mere sammen. Og at vi turde stille de store spørgsmål. Spørg hinanden - og spørg også gerne mig: Hvad tror du egentlig på? Så skal jeg forsøge at give et ordentligt svar.

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk