1. august 2021
Flere private pasningordninger fra Lejre Kommune deltog i onsdagens nationale happening. Her er vi i Hvalsø. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Flere private pasningordninger fra Lejre Kommune deltog i onsdagens nationale happening. Her er vi i Hvalsø. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protest: Lejre Kommune dækket af mariehøns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protest: Lejre Kommune dækket af mariehøns
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 21. juni 2021 kl. 18:33

Lejre Kommune: De ser nuttede ud, men der lå en protest bag de mange røde mariehøns, der onsdag tittede frem rundt omkring i Lejre Kommune.

Det er nemlig de private pasningsordninger der var gået sammen på landsplan om at lade børnene udfolde sig kreativt med at male de små insekter.

Happeningen var arrangeret for at gøre opmærksom på regeringens ønske om at skære tilskuddet til privat pasning samtidig nedsætte antallet af børn, der må passes i en privat pasningsordning, så de fremover passer færre børn end de kommunale dagplejere.

Begrundelsen fra regeringen lyder, at de selvstændige børnepassere ikke må have en månedlig indkomst, der overstiger de kommunale dagplejere. Men ifølge initiativtagerne til onsdagens farverige protestaktion vil forslaget udhule kvaliteten i de private pasningsordninger og i realiteten afskaffe forældrenes frie valg.

Fokus på forringelser
Dette landsdækkende event har blandt andet fokus på de forringelser, som de private pasningsordninger, vil blive ramt af i forbindelse med den nye aftale om minimumsnormeringer.

I Lejre Kommune deltog otte private pasningstilbud - fire i Hvalsø, tre i Kirke Hyllinge og én i Ejby.

I pasningsordningens nærområder kunne man derfor opleve mariehøns rundt omkring på gader og stræder.

I Hvalsø Lines private pasningsordning, Cecilies private pasningsordning, Laila og Flemmings private dagpleje og Martin og Stines private dagpleje.

I kirke Hyllinge, Svaneungernes private pasningsordning, Monas Guldklumper privat pasningsordning og Randis private pasningsordning.

I Ejby, Jeanettes Glade Børn og Maybritt's Børneoase privat pasningsordning.

Argumentet fra de private børnepassere lyder blandt andet, at de i modsætning til de kommunale dagplejere selv afholder en lang række udgifter, så som erhvervsforsikring, pension, efteruddannelser og vikarer og praktiske redskaber.

Desuden skal de selv fylde pladserne, og fjerner man muligheden for at passe op til fem børn, forsvinder den nødvendige fleksibilitet.

Tip os


mcred@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk