7. marts 2021
19mif FORSIDE LEJRE
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Poul - din Tøjmand har solgt sin butik!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul - din Tøjmand har solgt sin butik!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. juni 2018 kl. 11:50

Kludekræmmeren, som han af nogle er omtalt, har solgt tøj i næsten 50 år og det fortsætter han med, men han har solgt sin forretning og holder nu ophørsudsalg på Hovedgaden 10

Tekst og foto:
Susanne Helmo
Hvalsø: I slutningen af september er det slut for Poul Nielsen som ejer af Din Tøjmand i Hvalsø.

Efter 38 år som selvstændig bytter han roller med sin tidligere elev og bliver ansat i Din Tøjmand, som åbner på Søtorvet.

Michael Tüchsen, barnefødt i Hvalsø, vokset op og spillet fodbold og siden stået i lære hos Poul Nielsen, har købt butikken. Han har i forvejen en lignende butik i Borup.

De to sidder henslængt i nærmest identiske skjorter og mørke bukser og fortæller om det lange liv, de har haft sammen, om det at sælge tøj, om at være velklædt og om at yde service til kunderne.

- Det kan du jo ikke købe over nettet, indskyder den hurtigtalende Poul Nielsen. Man skal være mere end vågen for at følge med i ordstrømmen.

De taler også om det faglige fællesskab, de har haft gennem årene.

- Jeg har jo siddet her mange gange og drukket kaffe for at tale faglighed, siger Michael Tüchsen.

Butiksejer som 27-årig
Poul Nielsen var en meget ung mand, da han to dage inden den tidligere ejer skulle dreje nøglen om, købte butikken på Hovedgaden 10.

- ja, indskyder Michael Tüchsen ivrigt - så jeg gik fra De, Dem og Deres til dig og vores og henviser til den tidligere ejer, hvor Michael Tüchsen startede sin elevtid.

Det var nu ikke kun det, der blev ændring på. Poul Nielsen indtog forretningen med sin familie og der blev revet ned og bygget op, renoveret, så butikken stod tidsvarende, når den unge mand skulle åbne.

Det var starten på et forløb, der nu har varet 38 år - en butik, der har overlevet nedturene og deltaget i opturene og stadig med det formål at betjene kunderne - at vejlede og vide noget om såvel stof og stil som om konduite.

Hvorfor sælge?
På spørgsmålet om hvorfor Poul Nielsen ønsker at sælge, slår han ud med armene og griner:

- jeg bliver jo ligesom ikke yngre, og jeg får heller ikke det her tilbud en gang til. Jeg er blevet 65 år og har næsten solgt tøj i 50 år. Jeg kan godt lide det og jeg fortsætter i butikken på Søtorvet, men ved ikke hvor længe, jeg vil det.

Der appelleres lidt til hans følelser, mens han serverer kaffe, der er så sort, at hjertesyge bør holde sig fra den.

- det får du ikke noget ud af, griner han - jeg har tænkt længe over det og nu er beslutningen taget og det har jeg det godt med!

Imens supplerer Michael Tüchsen, at udviklingen også gør, at der måske er brug for at fylde Søtorvet med butikker - Hovedgaden kalder jo ikke ligefrem på nye butiksindehavere.n

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk