15. august 2020
Poul Nielsen har ingen planer om at holde op med at arbejde, selv om han har er på vej til 67 år.
gallery icon

Se billedserie

Poul Nielsen har ingen planer om at holde op med at arbejde, selv om han har er på vej til 67 år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Poul Nielsen: 50 år bag disken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Poul Nielsen: 50 år bag disken
Opdateret 07. august 2019 kl. 13:57
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. august 2019 kl. 11:37
Af Tekst og foto: Susanne Helmo m.fl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Han taler hurtigere end han går, armene gestikulerer og det halve af ordene kommer aldrig over hans læber. Han stager sig gennem lokalerne på en solid størrelse 47 og benet med den nylig overrevne akillescene er tøjret i en støttestrømpe.

Der er tale om Poul - din Tøjmand - i dag ikke længere bag disken i egen forretning, men den 1. august var det 50 år siden, at Poul Nielsen kom i lære i Jørgens Herremagasin i Holbæk. Efter endt uddannelse til Ringsted, Tåstrup og så Valby, hvorefter han kurtiserede den unge Conny fra Hvalsø til et halbal, og så var hans skæbne beseglet.

Conny boede med sin familie i Hvalsø, og Hvalsø Kontantforretning var netop kommet til salg, så hvad var mere naturligt at byde på den.

27 år gammel overtog han butikken, hvor der i øvrigt er solgt herretøj i over 100 år. Med hjælp fra venner og den nye familie, lykkedes det at åbne forretningen og i den forretning var også eleven Michael Tüchsen, som han så at sige overtog.

"I dag er rollerne jo byttet om, for det er Michael Tüchsen, der købte min butik", fortæller Poul Nielsen.

Det med ikke at stå i egen forretning, føler Poul Nielsen ingen afsavn ved. Tværtimod er han meget glad for kun at arbejde 37 timer om ugen og oven i købet have en fridag.

"Og jeg er glad for at arbejde og tænker ikke på at holde op. Jeg kan godt lide at have kontakt med kunderne, hvor mange af dem også handlede hos mig på Hovedgaden".

Jeg valgte at sælge min butik, fordi jeg fik et godt tilbud, og fordi jeg kunne fortsætte med at arbejde i samme branche.

I dag bor Poul Nielsen med kone og hund i lejligheden på Hovedgaden og kan boltre sig på 600 m2.

Foreningerne
Poul Nielsen har gennem 15 år været formand for Hvalsø IF, men syntes, at der skulle nye kræfter til. Han er dog stadig formand for sponsorudvalget. Desuden har han været med i en del andre foreninger og været aktiv i det lokale handelsliv. Desuden også med interesser i Forskønnelse af Hovedgaden-gruppen og været en del af arrangørerne af både pinse i Hvalsø med morgenbordet og aktiviteter.

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk