29. september 2020
Torsdag var Lejres politikere samlet for at førstebehandle næste års budget. Der var dog ikke synderligt meget at behandle, da politikerne på nuværende tidspunkt ikke er i nærheden af en aftale. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Torsdag var Lejres politikere samlet for at førstebehandle næste års budget. Der var dog ikke synderligt meget at behandle, da politikerne på nuværende tidspunkt ikke er i nærheden af en aftale. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere på svær budget-mission: 30 millioner kroner mangler til næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere på svær budget-mission: 30 millioner kroner mangler til næste år
Opdateret 14. september 2020 kl. 15:43
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. september 2020 kl. 15:11
Af Holger Vincents

BILLEDSERIEN I TOPPEN: Se hvad Lejres politikere sagde under førstebehandlingen.

Lejre Kommune: Torsdag aften mødtes Lejres politikere på Allerslev Rådhus til 1. behandlingen af næste års budget, og der var desværre dårligt nyt til den håndfuld borgere, der fulgte mødet fra tilhørepladserne.

Som regnestykket ser ud netop nu, mangler der hele 29,3 millioner kroner i 2021 til driften af blandt andet kommunens plejecentre, skoler og børnehaver. Under torsdagens møde på rådshuset kom det som ventet frem, at politikerne endnu ikke er nået til enighed om en aftale, der kan lappe hullet i kommunekassen. Budgettet sendes derfor i høring med røde tal på bundlinjen, alt imens Kommunalbestyrelsen tager en ny tur i forhandlingslokalet. Her bliver et af de helt store spørgsmål og slagsmål, om et flertal vælger at gøre brug af en skattestigning i forsøget på at få pengene til at passe.

At der mangler knap 30 millioner kroner skyldes blandt andet, at det specialiserede område fortsætter med at lægge et tungt pres på Lejres finanser i en sådan grad, at der ifølge administrationen er brug for at tilføre ekstra 10 millioner kroner til områder. Samtidig stiger antallet af små børn og ældre i kommunen, hvilket vil koste til 5,9 millioner kroner til næste år. Sidst men ikke mindst skal Lejre Kommune til næste år aflevere omkring 11,4 millioner kroner mere i kommunal udligning.

Tip os


mcred@sn.dk

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk