21. august 2019
Frivillig i Røde Kors-butikken i Hvalsø Bodil Thomsen fik onsdag besøg af Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) og udvalgsformand Mikael Ralf Larsen (SF). Sidstnævnte valgte at smide kjolen til fordel for Røde Kors.
Frivillig i Røde Kors-butikken i Hvalsø Bodil Thomsen fik onsdag besøg af Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) og udvalgsformand Mikael Ralf Larsen (SF). Sidstnævnte valgte at smide kjolen til fordel for Røde Kors.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere på slap line: Se min kjole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere på slap line: Se min kjole
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. april 2019 kl. 08:33
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Hvalsø: Kaffe, kage, og, nå ja, en mandlig udvalgsformand i kjole. Det var ingredienserne onsdag eftermiddag i Hvalsø.

Anledningen var Røde Kors' landsdækkende kampagne Smid Tøjet, der hvert år opfordrer danskerne til at aflevere deres brugte tøj til genbrug i den gode sags tjeneste.

Således også i den lokale Røde Kors-butik på Hovedgaden, hvor en af de frivillige indledningsvis tog ordet og fastlog indsamlingens betydning.

"Alle de dejlige donationer og den store frivillige indsats fra personalet betyder, at butikken generer en omsætning der er værd at tale om", lød det fra Bodil Thomsen, der har været tilknyttet butikken de seneste to år.

"Sidste år lød vores overskud på 415.000 kroner, og det har gjort os i stand til at støtte Ungdommens Røde Kors med 50.000 og her har 18 unge mennesker fra Lejre Kommune været på sommerlejr", fortsatte den frivillige Røde Kors-medarbejder.

Fra Kommunalbestyrelsen i Lejre var både udvalgsformand Mikael Ralf Larsen (SF) og borgmester Carsten Rasmussen (S) mødt op. Sidstnævnte fremhævede Røde Kors-butikkens rolle i Hvalsø.

"Der er rigtig godt, at der er et sted hvor man kan aflevere det tøj, man ikke får brugt mere, og samtidig kan købe nogle ting til en billig penge. Det er helt i tråd med tidsånden, og man må sige, at I har været tidligt ude i forhold til den udvikling, der har været", sagde borgmesteren, før han overlod scenen til Mikael Ralf Larsen, der stod for eftermiddagens humoristiske indslag.

Udvalgsformand i kjole
Da udvalgsformanden tog frakken af, stod det nemlig klart, at han var iført en blå og ganske tætsiddende kjole, som angiveligt var blevet doneret til Smid Tøjet-kampagnen af kommunalbestyrelsesmedlem Grethe Nørtoft Saaby (K). Det konservative medlem af Kommunalbestyrelsen var i sidste øjeblik blevet forhindret, hvorfor Mikael Ralf Larsen var sprunget til og havde overtaget sin kvindelige kollegas forpligtigelser.

"Jeg kommer nok til at skuffe de husarer, der var mødt op for at se et stykke med bart med Grethe", grinede udvalgsformanden, inden han tog kjolen af og afleverede den til en af butikkens frivillige.

"Det kan være du skal beholde den, så kan vi gå til dans sammen", lød forslaget fra Lejres borgmester.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk