19. oktober 2019
Borgerne havde mange ting, som de ønskede at vende med politikerne til Lejres første tallerkentræf. Foto: Holger Vincents.
Borgerne havde mange ting, som de ønskede at vende med politikerne til Lejres første tallerkentræf. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere om tallerkentræf: Vi blev klogere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere om tallerkentræf: Vi blev klogere
Opdateret 25. marts 2019 kl. 13:28
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 21. marts 2019 kl. 15:11
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Lejre Kommune: Det første tallerkentræf i Lejre, hvor Kommunalbestyrelsen møder borgerne til fællesspisning, blev en succes. Det er i hvert fald meldingen fra to af de lokale politikere, der tiltog i middagen i Karleby Forsamlingshus tirsdag den 12. marts.

"Jeg synes, det var en rigtig god aften. Der var en rigtig god stemning, og folk hyggede sig efter min bedste overbevisning næsten lige så godt som til et familiearrangement", vurderer Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S).

I løbet af aftenen skiftede politikerne flere gange plads for at for at lejlighed til at tale med så mange borgere som muligt. For Carsten Rasmussens vedkommende var der især to emner, der gik igen ved bordene.

"Trafik og trafiksikkerhed, blev der talt en del om, og så var der flere borgere optaget af, at vi sikrer, der bliver bygget nogle senior-bofællesskaber, så det er muligt at flytte fra parcelhuset", forklarer borgmesteren, der samtidig hæfter sig ved, at deltagerne kom fra forskellige dele af kommunen.

"Det var positivt, at det ikke var geografisk bestemt. Det var ikke kun lokale fra området omkring forsamlingshuset der mødte frem, men også borgere fra eksempelvis Osted og Hvalsø", forklarer Carsten Rasmussen.

V: Klogere på hverdagen
Kommunalbestyrelsesmedlem Tina Mandrup (V) er ligeledes positiv ovenpå tallerkentræffet, der af politikeren betegnes som "forfriskende".

"Jeg blev klogere på de nære problemstillinger i hverdagen. Når vi politikere laver politik, er det ofte med et overordnet fokus, men her fik vi et indblik i, hvordan beslutningerne virker i praksis", lyder anmeldelsen.

For Venstre-politikerens vedkommende bød fællesspisningen blandt andet på en praktisk snak om udfordringerne med affaldsordningens skraldespande, der ifølge flere af de fremmødte borgere er vanskelige at betjene for ældre mennesker.

"Men vi fik også vendt samtalen om i forhold til affaldsordningen generelt, og hvordan den er med til at gøre os bevidste om plastik og emballage. Det var rigtig fint at opleve, at vi alle er enige om formålet", siger hun.

Tina Mandrup har samtidig idé til en forbedring af formatet, der skal stå sin næste prøve den 17. juni i Kirke Saaby.

"Det var meget de samme borgere, der fik adgang til politikerne, og derfor synes jeg, at vi burde ændre det sådan, at både politikere og skal skifte plads undervejs", forklarer hun.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk