23. august 2019
Der skal udlægges områder til nye grusgrave i Lejre Kommune, hvis det står til de lokale politikere.
Der skal udlægges områder til nye grusgrave i Lejre Kommune, hvis det står til de lokale politikere.
Foto: Pix by Marti - Fotolia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere i høringssvar: Nej tak til flere grusgrave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i høringssvar: Nej tak til flere grusgrave
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. marts 2019 kl. 20:44
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: "Det er Lejre Kommunes opfattelse, at der ikke skal udlægges yderligere grave- eller råstofinteresseområder i Lejre Kommune".

Sådan fremstår den præcise ordlyd i et høringssvar til Region Sjælland, som politikerne i Udvalget for Teknik og Miljø i sidste uges enedes om at godkende.

I høringsvaret, der altså kommer til at indgå i den nu afsluttede indledende høring til en ny regional råstofplan, henleder Lejre Kommune blandt andet regionens opmærksomhed på Hedeland-formationen i den nordøstlige del af kommunen. Et område der ifølge forvaltningen er sårbart på grund af de historiske interesser ved blandt andet landsbyen Glim. Kommunen fremhæver samtidig omgivelserne langs Ledreborg Allé, som et bevaringsværdigt landskab, der ligeledes bør fritages for indvinding af råstoffer.

"Det er vigtigt, at vi kommer på banen fra starten", indleder Ivan Mott, formand for Udvalget for Teknik og Miljø.

Håber på fritagelse
Udvalgsformanden sig til Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad, at høringssvaret er velfunderet rent fagligt og således også understreger, at kommunen er berettiget til en fritagelse i den kommende Råstofplan 2020.

"Vi håber på, at Region Sjælland bliver mere opmærksom på, at der er andre steder i andre kommuner, der kan levere sand og grus", fortsætter han.

I Lejre er der i øjeblikket to aktive råstofgrave. Det drejer sig om Østerryelgaards Stenværk ved Kyndeløse og Madelungs Grusgrav ved Hvalsø.

Ivan Mott mener ikke, at Lejres lavere befolkningstæthed sammenlignet med eksempelvis Roskilde bør berettige til, at man her i kommunen skal lægge landskab til flere grusgrave.

"Det har vi gjort, og det gør vi til stadighed, for der skal graves grus i de to pågældende grusgrave i endnu seks til otte år. Så vi bidrager i høj grad", lyder det.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk